New York: Valami hiányzott

Sajnos még lógok New Yorkos bejegyzésekkel, s igyekszem magam utolérni. Belegondolni is rossz, hogy több mint egy hónapja már, hogy visszatértünk Amerikából. A nyárból közben ősz lett, s az élmények az esős-ködös idő homályába kezdenek veszni.
Central_PerkNew Yorkban való tartózkodásunk alatt bizony hiányoltunk dolgokat. Részletezném is mit, avagy az amerikaiaknak nincs elég üzleti érzékük.
Kezeket fel, ha Jó barátok rajongó vagy. Na? Fent van a kezed a levegőben? Ugye, igen!
Sajnos New Yorkban nincs egy igazi-igazi Central Perk kávézó. Van ilyen nevű hely, de nekünk az sorozatos-fotelos hiányzott. Az NBC cég úgy látszik, nem szeretne egy csomó pénz bekaszálni az emberektől.
Képzeld magad a helyembe. New Yorkban jártam, ahol a történet szerint a barátok laktak. Turista voltam, bár amúgy is különleges lenne az a kávézó mindenkinek. Így szerintem pofátlanul magas árakkal is dolgozhatnának, akkor is lenne rá kereslet.
Nem kellene mást tenni, mint egy üzletet megvenni, s kipofozni a filmben látottak szerint. Igaz, hogy nem lenne nekünk benne Rachael, de a kutya bánná. Élményt akkor is adna a hely, s örömmel hagynánk ott pénzünket.
Elsőként így hiányoltam egy Central Perk kávézót a városból. Remélem, ha évekkel később visszalátogatok, már létezni fog, valaki felfedezi az üzleti potenciált benne.
Igaz, hogy NBC boltban kaphatunk Jó barátos pólókat, bögrét, hűtő mágnest stb, de mi nem erre vágytunk első sorban.

letöltés

Mr és Mrs Big a híres kocsival 🙂

Most gondoljunk a Sex és New Yorkra. Ugye szeretjük! A googlen kinyomoztuk a címet, ahol Carrie lakott. 66 Perry Str, ami a Sohotól, a Greenwich villagetől nincs túl messze, vagyis a Jó barátok szomszédja volt a Sex és New Yorkos főszereplő.
Az apartmanhoz elsétálhatunk, de magán tulajdonban van. Lépcsőn állni és fényképezni nem szabad. És különben is hagyjuk már őket békén, nem tehetnek róla, hogy világhíres házat vettek maguknak.
Az HBO simán felvásárolhatta volna a helyet, s kialakíthatott volna egy Sex és New York múzeumot, ahol a rajongók csillapítani tudnák sorozat éhségüket. Jól hangzik, nem?
Felőlem szedhetnének ugye szép belépőt is, valószínűleg bementünk volna. Egyszer vagyunk a városban!

Jó, ha pénzed van, bármit! Kezünkbe került kint egy szórólap a filmes túrákról. Az listán volt Sex és New York magán limuzinos ajánlat is. Mind a négy szereplőhöz kötöttek valamit, s csomagban árulták. Minimum 5 fő egyidejű foglalása esetén indult volna a banzáj. A legdrágább természetesen a Samantha nevű volt, amiben privát – csoportos kozmetikai kezelés és egyéb nyalánkságok is szerepeltek. A jegyek olyan 120 dollár/főtől indultak. Lánybúcsúra tökéletes lenne, úgy vélem.

Természetesen szuperül éreztük magunkat a fentiek nélkül is, de kínálatot bővíteni mindig lehet. 🙂

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.