New York: Soho és környéke

Közeledünk a beszámolók végéhez. Még maximum 4db fog születni és kész. Persze végtelenségig tudnék mesélni, mert minden új dolog élményt adott.

erno laszlo bolt new york

Erno Laszlo Luxus bolt a Sohoban

Most a new yorki Sohoról tennék pár említést. Ha összehasonlítom a londoni és a new yorki Sohot, akkor New York nyert. Szerintem sokkal barátságosabb és családiasabb légkör uralkodik ott, mint itt. Az éttermek és a bárok szimpatikusabbak voltak számomra. A Soho mellet van a Noho, ami után a Washington térbe tudunk belefutni. A helyet kineveztem a kedvenc helyemnek a városban. Ha new yorki lennék, biztos sokat bandáznék a környéken, vagy éppen ide szervezném a találkozóimat.

washington square by night
A téren egy csodálatosan szép szökőkút helyezkedik el, ami mögött egy boltív található. A new yorki Dialív, ha fogalmazhatok így. Ez a környék hivatalosan már a Greenwich village bejárata, ahol a Jó barátok laktak a sorozat szerint. Manhattan szíve ez, ami igen elegáns. Nem lehet, nem szeretni!

la mare restaurant new york

Olasz étterem a Little Italyben

A Sohotól jobbra található a Little Italy, avagy a Mediterrán New York. A Keresztapa filmből kiindulva itt élhetnek az olasz maffiozók. Komolyra fordítva a szót, ha az ember igazi olasz hangulatra és ételekre vágyik a városban, kötelező felkeresni a helyet. Igazi mediterrán érzés árad a környékből. A éttermek a járdákra is kipakoltak, lehet kiabálni, kis robogóval nyomatni, dudálni. A pincérek többsége is olasz, a nyelvet is lehetőségünk van gyakorolni. Szerintem minden olasz turista felkeresi a Kicsi Olaszországot Manhattanben.

Kínai negyed. Csalódás volt. Egy-két étterem bújik csak meg csupán. Turisták egyáltalán nem voltak, szóval, ha kihagyjátok, sincs semmi baj. A legnagyobb döbbenetet egy patkány adta, ami az orrunk előtt futott át az utcán. Pont az i-re. Koszos és kietlen hely, kevés vendéglátó egység, s szemétevő állat is. A new yorki China Town-ban nem érik egymást a büfé rendszerben működő éttermek, nem fogsz jóllakni, maximum éhen maradsz. Nem tetszett, s nem időztünk el különösebben sokat.
A kínai negyed mellett van egy tér viszont, ahol estéként a kínaiak szocializálódnak. Kijönnek táncolni, pihenni, beszélgetni. Érdekes volt belelátni egy ilyen társaságba.

66-Perry-Street-Carrie-Bradshaw

Perry str 66 – a világ leghíresebb apartmanja

Bonusz lehetőségnek megemlíteném a Perry utcát, ami egy könnyed sétával elérhető a Washington tértől. Sex és New York rajongóknak egy zarándokhely a Perry str 66, ahol a történet szerint Carrie élt. Jelenleg magántulajdonban lévő ingatlanról van szó, ahol egy tábla kéri a turistákat a kulturált viselkedésre, fényképezés hanyagolására, s főleg a ’lépcsőn tilos állni’-ra.  

A Soho és környékét este a hosszú és mozgalmas napok után kerestük fel, így a Washington tér padjait és a szökőkútját élveztük a legjobban. Örültünk, hogy végre pihenünk egy kicsit, s élveztük a new yorki – forró nyári éjszakát!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s