Kurta este

Szombat este szabad voltam, s erős késztetést éreztem egy belvárosi bulizáshoz. A Leicester tér közelében, a China Town bejáratánál van egy három emeletes pub, ami esténként clubként is működik. Legelőször egy találkozó alkalmával tettem be oda a lábam, majd néha-néha visszajártam. Nekem azért tetszik a hely, mert laza. Nincs face kontrol, dress code, nem néznek ki, nem kell elvárásoknak megfelelni. Önmagad lehetsz, s jól érezheted magad, úgy ahogy vagy.
party
Egyedül vágtam neki az éjszakának, lesz, ami lesz alapon. Nem kell félni, mert az emberek nagyon nyitottak és barátságosak (főleg, ha hat a pia). Én már otthon is indultam neki Siófoknak magamban. Anno is pozitív tapasztalataim voltak, s most sem bántam meg.
9 óra előtt érkeztem, mivel addig ingyenes a belépés. Ez még túl korai időpont, nem volt semmi extra sem. Vettem egy sört, majd úgy tettem, mintha hallgatnám a zenét és élvezném a helyzetet. Néha ránéztem a mobilomra, mintha várnék valakit. Kiszúrtam egy srácot, akivel korábban találkoztam egy meetingen. Integettünk egymásnak.
Így kezdődött az éjszaka. Ő általa egy 15 fős, főleg spanyolokból álló bandába csöppentem. Táncra fel! Az egyik gyerek kicsit nyomult rám, nem tetszett a helyzet. Ilyenkor jön a kamu szöveg, kimegyek kicsit levegőzni/mosdó/ruhatár/bármi, csak hogy felszívódhassak alapon. A pubban akartam csak körülsétálni egyet, hátha még másokra is lelek. Fordultam – kerültem, s két másik angol ismerősömbe is azonnal belefutottam. Velük is eltáncolgattam, közben persze a tömeget pásztázta a szemem. Olyan személyt kerestem, aki megfog. Egy srácot ki is szúrtam. Kordináták megvoltak, csak még nem voltam elég bátor. Ergó, irány a pult, kell még pia.

Közben nagyon melegem lett, s egy légkondi alatt megpihentem. Pár német emberrel körülvéve. Parti fotó készült rólunk. Ilyenkor van az, hogy valahol a facen kering egy kép, amin rajta vagyok. Remek.

Eltelt egy fél óra, s készen álltam lecsapni a kiszemelt áldozatra. Nagyon egyszerűen adtam elő magam. A srác és a haverja az ajtó közelében állt, én meg odasétáltam, megálltam. Elkezdtem a kezemmel legyezni az arcomnak a levegőt. Ugye, milyen meleg van? már szóba is elegyedtem velük. Azonnal bemutatkoztunk egymásnak. Én meg mondtam közben: jó helyen vagytok, jár a levegő, szerintem akkor ezt kihasználom és maradok egy kicsit. Persze a kicsit nem volt igaz, hiszen előre megtervezett akciót hajtottam végre. A csalit bekapták a srác(ok). Innentől kezdve velük töltöttem az éjszaka hátralevő részét. A sráchoz „szántam” magam, hűséges táncpartnerévé váltam.
Kevinnek hívták, ír volt, s pont szombaton ünnepelte a 32. születésnapját. A nagy gond csak az volt, hogy egy gyűrű virított a gyűrűsujján. Házas vagy mi? – azonnal kérdeztem. Ne tudjátok meg, mire kettőt pislantottam, eltűnt az ujjáról a karika! Reakcióm: őszintének lenni sokkal jobb, mint hülyére venni valakit. Láttam a gyűrűt, hiába is vetted le!

Kamu szöveg: elváltam. Igen? – visszaszóltam. És gyerekek?
Ismertek, nem vagyok egy könnyű eset, konok vagyok és határozott. Utálom, ha hülyére akarnak venni, miközben átlátok a szitán.

Nem tagadom, volt bennem pia, s igazából a tánc nem bűn. Így maradtam Kevinnel. Meghívott pár whiskey kolára, jól éreztem (éreztük) magunkat. A haverja pedig annyira, de annyira be volt nyomva, hogy kötözködött egy spanyol sráccal. Én és a biztonsági őr csitítottuk a helyzetet. Tök jó, két felnőtt férfi bébiszitterévé váltam. A nagyon részeg gyereket WC-re is elkísértem, hogy egyáltalán jó helyre menjen be.
Kevin közben többször mondta nekem, hogy megyünk? Én meg: oké, szia, mehettek, de én maradok még, az tuti!
Hajlani 2-kor a barátnőm rám írt, hogy mikor megyek haza, mert ő is a városban volt. Nekem végül is mindegy már. Indulhatunk, – szóltam.

Kimentünk a pub elé, ahol is jött a duma: van szobánk foglalva a hotelben, gyere velem (velünk). Én erre: nem megyek. Ti arra – én meg erre. Ilyenkor olyan könyörgően tudnak nézni a pasik. Hiába is nézel rám, nekem elveim vannak, biztos nem megyek veled ma sehova – higgadtam közöltem. Kevin: ennyi volt? Igen, ennyi – mondtam.

Őszintén, egy házas férfi elmegy bulizni a születésnapján, s valakit meg akar dugni? Normális? Még szerencse, hogy belém botlott, s a felesége háta mögött nem történt semmi szégyellnivaló esemény.
Az este folyamán úgy éreztem, hogy valamit tettem Anglia erkölcsi felemelkedéséért. Remélem, nem voltam egyedül.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s