New York: Brooklyn

Ha belehúzok, szeptemberben sikerül megírnom az összes new yorki cikket.
Ma Brooklynról tennék említést, amit kicsit eltorzítva, de New York fekete negyedének is nyugodtam lehet nevezni.

Manhattant és Brooklynt a híres Brooklyn híd köti össze, amin szerintem minden turista biztos átsétál. Napközben, de főleg este éri meg átmenni rajta, hiszen az üzleti negyed ilyenkor úszik fényárban. Olyan szép látványt tudunk élvezni, hogy szerelmesek leszünk tőle.
Ha már Brooklynban vagyunk, sétáljunk le a híd parkjába. Remek fényképeket tudunk készíteni a manhattani toronyházakkal a háttérben. Utunkat folytathatjuk a városrész szívébe. Rossz hír, hogy ez a turista térképen már nem szerepel. Vagy van internet a telefonodon, vagy nyomtatsz googleről valamit, ha tájékozódni szeretnél. De hagyatkozhatsz a megérzéseidre is.
Mi sikeresen eljutottunk a vásárló utcáig, ami nem előkelő, de pont így igazán olcsó boltokban tudunk nézelődni.
Látnivalók Brooklynban:

greenwood_cemetary

Green-wood temető kápolna

Greenwood-i temető, amely a múlt században egy felkapott és kedvelt kiránduló hely volt. Manapság a madár se jár erre, maximum a hozzátartozók látogatják a sírokat. 
Miért is érdemes hát eljönni ide? A temetőben több híres ember lett eltemetve, illetve különleges sírhelyeket is lehetőségünk van megtekinteni. Továbbá Brooklyn legmagasabb pontja is itt található, egy jó kamerával Manhattant be lehet hozni. Egy kicsit olyan, mint Londonban a Greenwich park. A temető óriási kiterjedésű, s kacskaringós utcákkal van tele. A légkör nagyon nyugodt és hallatlanul csendes.

brooklyn botanikus kert

Botanikus kert Brooklynban

Botanikus kert: keddenként ingyenesen látogatható. Kihasználtuk a lehetőséget. A növények és virágok között mindig jó érzés sétálni, mert pozitív kisugárzással vannak. Szerintem gyógyító erejük is van. Városi zajtól mentes könnyed pár órát tudtunk élvezni. 
Prospect park Brooklyn szívében helyezkedik el. Jaj, annak, aki ide betéved, mert nem könnyen fog kikeveredni. Sehol nincs információs tábla, csak úgy vakon tudsz sétálgatni a nagy parkban. Erdős részei is vannak, így kisebb túrára is indulhatunk.
Brighton beach. Angliának is van Brightona, New Yorknak miért ne lenne? (Több névazonosságot is láttunk nyaralásunk alatt.) Homokos óceánpart terül el Brooklyn déli részén. A környék egy üdülőfalú hangulatát adja. Az óceán hideg, nem igen fürödtek az emberek, de az illúziót mégis adja a hely. Bár egyértelműen csak nyári időszakban élvezhető.
Ha vízpart, akkor a vidámpark sem hiányozhat. Egy kisebb szórakoztató centrum épült ki, ahol felnőttek és gyerekek is találnak maguknak megfelelő dolgot, amit kipróbálhatnak/felülhetnek rá.
Mi délután érkeztünk ki a strandra, fáradtak voltunk, így egy jót aludtunk. Hála Isten, nem loptak meg minket, míg az álomországban kalandoztunk.

2727299-coneyisland_rollercoaster

Coney Island vidámpark

Coney Island, ami tulajdonképpen a félsziget, amin Brighton beach is elhelyezkedik. Nyári időszakban, péntek esténként 10 óra körül ingyenes tűzijáték emeli a hangulatot. Érdemes kinézni rá. Utána pedig a kivilágított vidámparkban ütheti el az ember az idejét.
Megemlítenék egy fekete srácot, aki egy feltuningolt autóban ült, s bömböltette a zenét. Őt elneveztük a helyi-brooklyni fasza gyereknek, persze nem az, csak annak képzeli magát. A ’megyünk péntek este csajokat felszedni’ feeling jött le róla.

Betértünk a Wendy’s-be. Skinny hideg jeges italt akartunk inni, na, ilyet ti ne tegyetek! Borzalmas édesítőszer íze volt a löttynek. Nem bírtuk meginni. Jövünk ki a gyorsétteremből, mikor két fekete srác épp ment be. Még az ajtó csukódásakor elkaptam a következő szövegetek tőlük: azta, láttad a két szőkét? – mondta az egyik a másiknak. Igen, biztos vagyok benne, hogy nem túl gyakori látvány két fiatal – szőke fehér lány kóricálása a fekete környéken. A Wendy’s-ben mi voltunk az egyetlen fehér emberek.

Brooklyn egy jóval szerényebb környék New Yorkban, de van rosszabb is. Az emberek között vannak igen kövérek, s nem úgy jött le mintha IQ zsenik lennének. A szívükben azonban jók ők is, egy percig nem éreztem magam feszélyeztetve. Sőt, többen útbaigazítást is adtak nekünk barátságosan.
A népuszítás egy politikai műbalhé. Mindenki csak nyugodtam a saját életét szeretné élni, mások mellett békésen.

Úgy érzem, látogatásunk alatt színt vittünk a városrész életébe. Én pedig újat láttam, nőt a látóköröm.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s