Michael Jackson

Augusztus 29-n ünnepelné Michael Jackson az 55. születésnapját. Ma rá szeretnék emlékezni egy pár szóban.

Kristálytisztán él bennem a kép, hogyan lepett meg a halálhíre. Éppen irodában dolgoztam diákként, s bemondták a rádióban. Hitetlenkedve és teljesen meglepődve fogadtam a tény. Nem bírtam elhinni… Azóta is néha felmerül bennem, s keresem a válaszokat. A hétvégén egy baráti összejövetelen jártam, ahol szóba hoztam Jacksont. Így elkezdtük róla beszélgetni.

A részletes önéletrajzára rá tudtok keresni a neten, én csak pár érdekes dolgot és a személyes véleményemet említem meg.

MICHAEL-JACKSONMichael Jackson az 1980-s években robbant be a zeneiparba. A Thriller számával rekordokat ért el. A videó klip is óriási népszerűségre tett szert. Úgy gondolom, ha már 1982-ben lett volna youtube, ő tartaná a nézettségi rekordokat. A 2009-ben feltöltött Thrillert több mint 145 millió ember nézte meg, pedig addigra már 27 éves volt a szám.

Michael J. egy igazán tehetséges énekes és táncos volt. Egyedi koreográfiát mutatott be, sajátos lépésekkel és mozdulatokkal kápráztatta el az embereket. A hangja szintén különleges volt. Méltón kapta meg a pop királya címet.

Az információk szerint gyerekkora sem volt egyszerű. A hírneve által pedig a sajtó szeretett célpontjává vált, akik álhírekkel és valótlanságokkal álltak elő sokszor.
A csodásan indult karrierje az 1990-s évekre változott. Jöttek a gyerekmolesztálási perek, amik mind hamisak voltak, évtizeddel később beismerték az érintettek. Az első házassága Elvis Presley lányával, ami két évig sem tartott. Közben a sztár több orrműtéten is túl volt, a bőrén pedig elváltozások mutatkoznak meg.

Az 1980-s évek szerethető és tündéri srácából a századfordulóra egy roncs, leélt személy lett. A régi önmagának árnyéka volt csupán.
Az életének utolsó éveimben anyagi problémáiról írtak, a híres birtokát is felszámolták.
2009-ra úgy tűnt javulnak a dolgai…majd a nyár derekán sokkolt minket a halálhíre.

Érdekességek:
– 1984-ban a Pepsi reklám forgatásának alkalmával, egy rosszul elsült pirotechnikai eszköz leégette a haját a feje közepén.
– 1984 Grammy díj kiosztón 8 díjat söpört be egy maga
– A Guinness Books of World Records szerint minden idők legnagyobb szerződése a szórakoztatóiparban hozzá kötődik. Az egyezséget a 90-es évek elején kötötte meg a Sonyval, s értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.
(forrás: Wikipedia)

A személyes véleményem az, hogy Michael Jackson egy érzékeny lelkű ember lehetett, s nem kapta meg a megfelelő támogatást. Így személyiségében instabil emberré vált. A hirtelen fogyása, az orrműtétei is ezt sugallják számomra. A magánélete is rendkívül hullámzó volt.
Minden idők legsikeresebb előadója szebb privát életet és nagyobb boldogságot is megérdemelhetett volna.

A sztárba ugyanakkor hihetetlen nagy emberség szorult. Nagyvonalúan adományozott és támogatott alapítványok, kutató intézeteket. Az egyik legszebb száma a We are the World, amit ő írt és felkért több híres énekest, hogy együtt adják elő.


Megemlítem még a Heal the World-t számot is, amit akárhányszor hallok, megérinti a szívem.

Köszönjük Michael Jackson, hogy zenéiddel megajándékoztál minket. Köszönjük továbbá, hogy megmutattad az emberi összetartozás jelentőségét.

 

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s