A napi Bibliánk

2008 óta Facebook tag vagyok. Az egész úgy indult, hogy egyre több ember szájából hallottam az oldat nevét. Rá is kérdeztem, hát ez meg mi? Tudod, ez olyan, mint az Iwiw, csak nemzetközi. Ha van ismerősöd külföldön, itt tudod a kapcsolatot tartani vele.

A gépezet hamar magával ragadott. Beregisztráltam, pár képet feltöltöttem, s aztán az évekkel egyre jobban belefolyt az életembe Mark Zuckerberg oldala. Egyre több részletet és képet, eseményt osztottam az ismerőseimmel. Mióta pedig Londonban élek a Facebook életem igazán fellendült. Minden itt van már. A közösségek csoportjai, eseménymeghívások, információk, rendezvények stb. Nyugodtam állíthatom, hogy jó szolgálatot tett nekem az oldal az elmúlt 2 évben.
Például 2011-ben virtuálisan ismertem meg egy magyar srácot, akivel később személyesen is többször találkoztam, majd társasági összejövetelein is részt vettem, ahol még több emberrel barátkozhattam. Ha nincs a Face, mi talán sosem ismertük volna meg egymást ilyen gyorsan. A sort folytatni lehetne!
Továbbá, mivel külföldön élek az otthoni ismerőseimmel való kapcsolattartásban is remek az oldal. Ha nem is beszélek napi szinten valakivel, de látom az állapotfrissítéseit, sok infót megkapok. Ez rám vetítve is igaz, hogy ők is tájékozottak velem kapcsolatban.
facebook bible
A tagság még önmagában szép és jó, de onnantól kezdve, hogy van okos telefonod, már függő leszel.
A reggeli ébredés után a bejelentkezés gombra mész, a reggeli kávéd mellé az üzenő falat olvasod az újságok helyett. Ismerős a helyzet? Sőt, éjszaka közepén, ha álmatlanság gyötör, a Facebookon ütőd el az időt.
Ha pedig elmész valahova, vacsorázol, kirándulsz, egyszerűen kényszert érzel a hely és az étel fényképpel együtt történő megosztásához. Magadra ismertél?
Szeretjük tudatni másokkal, nekünk milyen jó éppen. S utána türelmesen és lesen várunk a lájkokra, kommentekre.

Igazából már olyan szinten vagyunk, hogy napi 24 órában fut a Facebook a számítógépünkön, telefonunkon. Utazás közben, de akár társasági összejövetel alkalmával is képesek vagyunk chatelni, írogatni, bármi egyébre. Miközben élőben is megy a beszélgetés, mi virtuálisan is csevegünk.
Júniusban egy partin jártam, ahol a házigazda mondta: gyerekek, most Facebook off van, vagy kizárás jár! Igazat mondott. Bár…pár fényképet akkor is feltöltöttünk, amiket utána egymásnál lájkolgattunk.

A Facebook a napi Bibliánkká vált az elmúlt években. Órák hosszat böngészünk, olvasgatunk, megosztunk stb.
A jósok azt állítják, hogy ez a hullám is elmúlik majd egyszer, a Facebook is lesz majd ódivatú, retró termék. Kíváncsi leszek, mert jelenleg az oldal és mi elválaszthatatlanok vagyunk.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.