Nemzeti Dohánybolt

A múlt hetet otthon töltöttem, így az írások egy kicsit megcsappantak. Most igyekszem pótolni majd a dolgokat.
Magyarországra látogatóba hazatérni jó dolog, s már önmagában egy nyaralásnak számít. Mikor otthon vagyok, lehetőségem nyílik a saját országomat egy másik szemszögből néznem. Ami másnak megszokott és hétköznapi dolog, nekem most újdonságként hathat például.

Az első napomon azonnal belebotlottam a Nemzeti Dohánybolt nevezetű üzletbe, amit én egyszerűen elneveztem az új Hungarikumnak ergo ilyen is csak nekünk van.  
A kisbolt sötétített ablakú, s valahol még rácsot is szereltek rá. A cégér tábla kör alakú, ami a nemzeti színek tartalmazza, s egy T betű van a középen, aminek jelentését nem értem. A bejárat feletti lécen pedig egy nagy 18-s található a tilos jelzést szemléltető körben. A jelszó: fiatalkorúaknak nem megengedett a belépés.

A barátnőm a 18-s számmal kapcsolatban egy érdekes tényre hívta fel a figyelmem. „Gondolj csak bele, a külföldiek, a magyarul nem tudó turisták, mit gondolhatnak erről az üzletről? A Nemzeti Dohánybolt felírat, nekik a kínai nyelvet jelenti konkrétan. A 18-s kör pedig akár sugallhatja azt is, hogy ez egy bordéház vagy sex shop.” Valóban! Logikusan belegondolva, igazat adok a barátnőmnek. Ha én járnék mondjuk Szlovákiában, és belebotlanék az üzletbe, biztos nem venném a bátorságot betenni a lábam, mert félnék, hogy valami feketés dolog folyna odabent.
Nyersen kimondva, a turisták szemében Magyarországot ellépték az örömházak.  
A helyzet kezelése végett javasolnám az angol nyelvű kiegészítő tábla alkalmazását.
nemzeti dohányboltKettes elmélkedésem a bolt üzleti hátterével kapcsolatos. Nem politizálok és nem is érdekel, de bűzlik, hogy valaki valakijének az anyagi érdekei állhatnak a háttérben. Ugye ez egy Fidesz törvény volt, ha jövőre kormányváltás lesz, tuti nem fog majd tetszeni az új kormánynak a helyzet.
Illetve többen feszegették, hogy miért kellett a ’Nemzeti’ szót belerakni a névbe, s miért kell a magyar zászló színeit is tartalmaznia. Mi köze a külföldi dohánytermékeknek a magyarsághoz, a magyarság tudathoz. Nekik is igazat adok!

Legvégül pedig nézzük azokat, akik jól jártak az új boltlánccal. Az üzlethelyiségeket bérbeadó/bérbevevő személyek boldogok, hiszen egy új és biztos vásárlóerőt hozó bolttal állnak szemben.
A feliratokat és táblákat gyártó cégek egy kis plusz mellékesre tudtak szert tenni a megnőtt igényből következően. Stb.

A Nemzeti Dohánybolt története egyszerű. Egy keresett termék eladási jogát átruházták törvényesen, s új nagy céget alapították rá. Így kell a pénzből pénzt csinálni, erre szokták mondani szerintem. Az ötlet igazából zseniális, s aki benne van a körben, nyerni fog belőle.
A következő években, a folytatásban pedig a Nemzeti Italbolt létrehozását várjuk.

Ám, a helyzet kezelésére a legegyszerűbb megoldás a Dohánymentes élet. A saját szervezetünknek és a pénztárcánknak is jót tudunk tenni a döntésünkkel, életmódváltással.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s