Légy büszke Fehérvári!

Tegnap Székesfehérvár belvárosában töltöttem a délutánt. A barátaimmal sétáltunk végig a Fő utcán.

Tavaly ilyenkor sajnos a központi rész hasonlított egy vakondtúráshoz, mintsem valami szép történelmi helyhez. Akkor turista elriasztóan hatott a kép. Most azonban a szám tátva maradt az ámulattól.
A kis városom belvárosának külseje sokat változott az elmúlt év folyamán. A közel kétmilliárdnyi beruházás végre meglátszik a Fő utcán. Csodálatosan kipofozták! A tervezők is remek munkát végeztek, igazán tetszenek az új szökőkutak, amik hőség idején jó szolgálatot tesznek a gyerekeknél. A picik fesztelenül rohangálnak a feltörő vízsugarak között, hűttetik magukat.
szekesfehervar_belvarosEste az utcakép még szebb, érdemes egy sétát tennünk naplemente után. A sétálóutca mentén kétoldalt kávézók és éttermek várják az éhes és szomjas vendégeket. A menü németül és sok helyen angolul is megtalálható. Sőt, extraként megemlíteném, hogy egy új mexikói étteremmel is büszkélkedhetünk. Aki az olasz pizzát szereti, az is megtalálja a neki tetsző helyet. Az éttermek skálája széles.
Tegnap boldogan tapasztaltam, hogy volt élet Székesfehérváron. Még nagyobb örömmel voltam, mikor német és francia beszédre is figyelmes lettem. A külföldi turisták is elkezdték felfedezni a szép Fehérvárunkat.

A bazilikától a Zichy – ligetig terül el a fő rész a belvárosban. Az épületek gondozottak, sőt! Egy igazi kellemes légkört árasztanak magukból. Most nyáron pedig úgy érezhetjük, mintha egy mediterrán városban sétálnánk. A Városháza pedig akár Párizsban is megállná a helyét, mint hivatal, ami éjszaka meseszépen ki van világítva.

Igazán büszke vagyok a városomra most, amit Londonban reklámozni fogok a jövőben. Felkészülők egy rövid kis ismertető szöveggel, s szeretettel fogom mindenkinek ajánlani Székesfehérvárt, ami Budapest és a Balaton között félúton helyezkedik el.

A nyár pedig különösen kedvező időszak, hiszen a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál augusztus 20. körül kerül megrendezésre. A tánc egy nemzetközi nyelv, mindeni érti és átérezheti, így bárkinek tudjuk javasolni a megtekintését.  

Légy büszke Fehérvár, légy büszke Fehérvári!

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.