Tenisz kultusz

Jöjjön pár sor újra angol család témakörben.
Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy az elmúlt 1,5 évben gazdagokkal éltem, egy jobb minőségű életbe láthattam bele, egy más körbe vitt el az élet. Az otthoni – magyarországi 100 milliós házakban élőkkel semmi kapcsolatom nincs, így hasonlítgatni nem tudok. Gondolom ők is hasonlóan viselkedhetnek több dologban, de…

teniszütőEgy felső középosztálybeli angol gyereke nagyon nagy valószínűséggel jár teniszórákra. Ez ilyen általános és elfogadott alap dolog. Kimutogatnának, ha nem tennéd. A Brit Teniszszövetség tagjának lenni is elég elvárt dolog. Az ilyen szintén élő angolok nemzeti sportja tehát a tenisz.

Jelenleg az összes „gyerekem” is jár órákra, s rendszeresen versenyekre is. A nem dolgozó anyukák pedig nagyon szorgosan viszik csemetéiket a teniszre, hiszen ott legalább egy kicsit fellélegezhetnek, teázgathatnak egyet, és jól kibeszélik egymás között a világot. Virágzik a szociális élet rendesen. Míg az apukák dolgoznak a cégeikben, addig a nők a napsütést élvezik a barátnőik társaságában egy teniszklubban amíg a gyereküknek edzése van. Tiszta király az egész!
A parkolókban sorakoznak az Audik, Land Roverok, BMW-k, mert hát meg kell jelenni valahogy. Sok anyuka vállál a Louis Vuitton táska libeg. Tudnak élni, mit ne mondjak.
A kettes verzió pedig, amikor az anyukák játszanak egymással, amíg a gyerekük iskolában van, vagy bébiszitter vigyáz rá.
Nem tudom, én egy kicsit mindig feszengve érzem magam, ha nekem kell vinnem a gyereket teniszre, hiszen én csak egy fizetett ember vagyok, s nem illek bele a sok mádám körébe.
Belelátni egy ilyen világba viszont mindenképpen érdekes.

Kiegészítésképpen még annyit mondanék, hogy az ember személyi edzője sokszor a legjobb barátja is. Éveken át napi szinten találkozni valakivel bizony kialakít egy szorosabb kapcsolatot. Hiszen az edződ látja a rossz és jó napjaimat, teljesítményed hullámzásait is, sőt a családodról is rengeteg információval rendelkezik. Furcsa megtapasztalni ezt, még kívülről is.

Angliában a tenisznek kultusza van!

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s