Tündér anyu

Tegyük fel magunknak őszintén a kérdést, hányszor és milyen gyakran köszönjük meg anyukánknak a fáradságos egész életünket végigkísérő munkáját s szeretetét? Évente egyszer Anyák napján?
A legjobb lenne minden nap éreztetni vele, hogy mennyit számít nekünk.

Most gondoljatok az anyukátokra. Szerintem sokan mondanátok, hogy ő egy nagyszerű és csodálatos ember, aki fáradhatatlanul ment előre veletek. Éjszakákat virrasztott mellettetek, mikor kicsik és betegek voltatok. Abban is biztos vagyok, hogy soha egy panasz el nem hagyta az ajkát, akár mennyire is fáradt volt miattunk.

A minap láttam egy szép mondatot: Ne ígérj többet, mint amennyit teljesíteni tudsz, de teljesíts többet, mint amennyit ígértél. Az anyukák ilyeneket. Túlteljesítik magukat. Szuperek és tele vannak kiapadtan energia csapokkal. Napi 8 órát dolgoznak munkahelyen, főznek, mosnak, takarítanak, saját anyukájukat ápolják, gondolkodnak a gyerekeikről is. Tudtok-e még mondani hasonlóan kitartó személyt?
anya-gyerekMesélek most az én anyukámról. Ha bárki kérdez róla, csak annyit szoktam mondani, hogy egy tündér. A legjóindulatúbb ember, akivel valaha találkoztam. Hatalmas szíve van, s szereti az embereket. Bárki jött hozzánk az évek alatt látogatóba, mindig a szívét – lelkét kitette, hogy az illető jól érezze magát. Sütött és főzött szorgalmasan, sőt még teszi mind a mai napig is. Ha hozzánk látogatnátok el, biztosak lehetnétek abban, hogy a lakodalomban sem adnának nektek finomabb és nagyobb adagú ételeket. A főztjeit mindenki dicséri, a süteményeit cukrászi remekekként is szokták emlegetni. Ez csak az egyik pici dolog. Az elmúlt évek alatt keményen dolgozott mindig, sohasem ált meg egy pillanatra sem. Hétvégente sem lehetett őt soha a TV előtt tespedve látni. Ha nem a lakásban, akkor kint a kertben szorgoskodott, vagy az anyukáját ápolta. (teszi mind a mai napig)
Higgyétek el, ő tényleg egy tündér, egy nagyszerű ember!

Most biztatni szeretnélek titeket, hogy fogjátok meg a telefonotokat, hívjátok fel, írjatok köszönő levelet vagy SMS édesanyukátoknak! Pár sort, vagy akár felidézhettek egy nagyon kedves kis emléket is neki.
Tegyétek szebbé ma a napjukat, csaljatok mosolyt az arcukra!

Ne felejtsétek, az anyaság az – az állapot, amikor van egy olyan szíved, ami a testeden kívül dobog.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s