Bulizás Londonban

Nem járok el túl gyakran bulizni, de nem is fogok, úgy érzem. Pár kicsapongós hétvége ráébresztett arra, hogy ennek semmi értelme.

Sok mindent szeretek Londonban, de a szórakozóhelyek és pubok nyitvatartási idejével elégedetlen vagyok. Szombat este csúcsforgalom a belvárosban, tele a pub, s éjfél előtt felszólítják az emberek, hogy takarodó. Elég szánalmas!
A clubok többsége is hajnali 2-kor vagy 3-kor zár már. Otthon ilyen rövid időre el sem indultam volna sehova. Itt az éjszaka korábban kezdődik tehát. A bulizásra már este 8-kor kezdődik az alapozás, 9-kor már telnek a helyek. Magyarországon este 9-kor még a kádban ültem, a 10-11 órási buszokkal utaztam a belvárosba. Éjfél előtt nem is volt érdemes betennem a lábam egy táncos – bulis helyre.
Nekem pedig ne jöjjenek azzal, hogy az biztonságosabb, hogy hajnali 3-kor Bye van! Véleményem szerint a hajnal és pirkadat sokkal jobb, mint tök sötétben kint lenni. A késői nyitva tartás pedig azért is kedvező, mert így mindenki eldöntheti, hogy mikor távozik, mert 5-ig tényleg csak a kemény magok nyomják. Arra akarok csak kilyukadni, hogy így nem lesz már tömeg reggel. Itt Londonban azonban kollektíven mindenki megindul hajnali 3 körül, vagyis az összes busz és járat dugig lesz.

A buli előtti alapozás: a Piccadilly Circus mellett van Tesco, amit ilyenkor üresre lefosztanak. Egy szombat után konkrétan az egész italos pultot újra lehet tölteni. Mindenki Tesco-s szatyorral kezében mászkál, keresi az eldugott kis sikátoros részeket, ahol nyugodtan tud inni. Az alkohol hatására itt – ott összeverődött társaságok énekelnek ezt-azt. Persze 95% külföldi közülük, így nem értjük a szöveget.

kegyetlen magassarkú cipőBeszéljünk egy kicsit az emberekről és öltözködésről. Itt nem számít, hogy nyár vagy tél van-e. Nem számít, hogy – 2 °C van-e vagy + 15°C. A lányok bármilyen körülmények között harisnya nélkül, irdatlan magas sarkúkban és a többség még kabát nélkül is öltözik. Öröm látni éjszaka a didergő, járni alig bíró, alul öltözött hölgyeményeket. Van, aki feladja a cipőhordást, s mezítlábas megoldásra vált át, a nagyon hideg és iszonyat koszos (tört üveggel hintett) járdán. Gratulálni tudok az illetőknek! A brit lányokról még azt is tudni kell, hogy több időt töltenek a WC-n, hogy tökéletesek legyenek, mint a táncparketten.
A pasik többsége pedig többet gondol magáról, mint amekkora valójában. Sokkal nyomulósabbak mint otthon. Nem tudom megérteni, hogy mit gondol az a tahó, mikor a lépcsőn sétálgatva a lányok popsiját akarja fogdosni. Egyesen pedig fel tud háborítani, mikor valaki a munkámmal akarna sértegetni.

A tesóm szokta mondani Pestre, hogy egy nagy WC csésze. Koszos és telehugyozzák az emberek éjszakánként. London belvárosa sem mutat más képet magáról. A centrál, a Leicester Square, a Piccadilly Circus konkrétan egy széthányt szemétdombbá válik. Hányás a hányáson. Undorító volt most hétvégén. Abszolút gusztustalan. Nem tudom irigyelni a város tisztaságáért dolgozó emberek a hétvégék után.

Az éjszakát azzal a mérleggel zártuk, hogy jobban tettük volna, ha kirándulni mentünk volna abból a pénzből, amit sikerült elvernünk pár óra alatt.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s