Újrakezdők

A minap megnéztem újra az Újrakezdők című filmet. Érdemes évekkel később egy-egy kedvenc mozit elővenni, mert a kor előrehaladtával máshogy fogjuk látni a dolgokat, esetleg jobban megértjük a történéseket. Na, akkor most el is árultam, hogy ez az egyik kedvenc filmem.

rebound movieA történet röviden annyi, hogy van egy gyerekes anyuka, aki egy családi videót visszanézve rájön, hogy a férje a fia születésnapi buliján csalta meg a saját lakásukban. A gyerekeivel így New Yorkba költözik, ahol is talál egy állást, s megismerkedik egy kávézóban dolgozó fiatal sráccal. A srác az alkalmi bébiszittere, majd a főállású nanny-je lesz az anyukának. Később aztán a munkakapcsolat mellett komolyabb dolog is szövődik köztük. A korkülönbségek számítanak – e? Mi sül ki ebből?
Egy 20-n éves fiatal valóban képes lenne-e egy 40 éves nővel együtt élni?
A szerelem kortalan, nem számítanak az évek. Az idő pedig mindent megold, a legjobb gyógyszer lelki problémákra.

Tegyünk egy pici kitérőt a film elejére, mikor az anyuka elkezd randizgatni. Hogy mekkora bunkó pasik vannak a Földön?! Az első randiján a jelölt egy utcai WC-ben könnyít magán, miközben kiabálva beszélget a nővel. Később az étteremben durván a hölgy szájába tömte az előételt, s az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor a taxiban hazafelé közölte a pasi, hogy fogd meg a fütyimet. Jó, lehet rajta nevetni, de sajnos ez nagyon is valóságos jelenet volt!

A főszereplő srác, aki nanny-t alakít, számtalan mosolyt csalt az arcomra. Tisztára bele tudtam képzelni magam a helyébe szakmai ártalomból adódóan. Van egy jelenet, mikor Wii boxot játszanak együtt, na pontosan rám is így kell gondolni. És igen, én is beleszerettem a munkámba. Élvezem, pont ugyanúgy, ahogy a srác teszi.

A film megajándékoz minket több nagyon vicces és aranyos szituációval is. Az egyik közülük, mikor a srácot és a nőt elkapja a hév a konyhai kanapén, s a nő gyereke pedig felkel, és kimegy a konyhába az éjjel. A kisfiú megkérdezi a srácot, hogy lepisiltad-e anyut, vagy ittalvus buli van? A válasz Nem, Nem, Nem. Ez a jelenetet látni kell.

Nekem tetszik a film. Át tudom érezni a nanny-séget, a korkülönbséggel járó zavarosságot is.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s