Egy különleges apuka

Tegnap láttam az interneten egy képet, amiről most szeretnék beszélni. Az úgy átlagos fénykép, ha egy apa tart egy csecsemőt a kezében, de mi a helyzet akkor, ha kéz és láb nélkül ölel valaki egy picit?
Egy újabb apró csoda történt a Földön.

Talán sok embernek nem kell túlzottan bemutatnom Nick Vujicic-t. Egy szerb származású ausztrál 30 éves férfit, akit először komplett bénának, ma pedig példaképnek tartanak az emberek.
3 évtizeddel ezelőtt egy baba jött a világra, akire nehezebb gyerekévek és kihívások vártak, mint másra egész életében. El kellett magát fogadnia, megtanulnia dolgokat egyéni módon, s legfőképpen megbékélnie a tudattal, hogy ő más. Az életrajzában olvashatjuk, hogy öngyilkos is akart lenni gyerekként, mert nem látta az élete értelmét.
A pozitív fordulópont később elérkezett az életében:  „Hálásnak kell lennem azért, amiért élek, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott nekem, és célt kell keresnem az életemben.”
A fizikai korlátai ellenére a szelleme tökéletes, diplomás ember. Napjainkban pedig járja a világot, előadásokat tart.

2012-ben megnősült, s most született meg első gyermeke.

A boldog apuka:
egy különleges apa

Mikor tényleg úgy érezzük, nekünk milyen rossz, akkor induljunk el az interneten egy kis kereső túrára, s győződjünk meg róla, milyen szerencsések is vagyunk valójában. Másnak nincs keze-lába és sokkal boldogabban tud élni, szívből mosolyogni, s embereket tanítani. Mi akkor miért is sírunk?

Én felnézek Nick-re. Minden elismerésem neki. Hatalmas szívnek és kitartásnak kell benne lakoznia, hogy idáig eljutott, ahol most van. És milyen helyesen tette a dolgait az életben. Elkezdte pozitívabban látni a világot, s csodák történtek vele. A házassága volt már csak a pont az i-re, most pedig az apasággal szerintem beteljesült egy nagy álma. Mi a titka? A ‘soha fel nem adom!’ – szemlélet.

Merítsünk jó példát és erőt őbelőle, s szívből gratuláljunk neki a családjához…szerintem megérdemli.
Ő tényleg egy különleges apuka!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s