Danielle Steel: Örök barátok

A múlt héten fejeztem be egy újabb könyvet Danielle Steeltől. Az lakóhelyemen beiratkoztam a könyvtárba, majd tudatosan az írónő műveit kerestem a polcokon, s végül döntöttem.

Szerintem mindenkinek álma, hogy iskolában, kisgyerekként megtalálja az igaz és örök barátait. Mindenkinek szüksége van „kapaszkodókra”, emberekre az életben, akik végigkísérnek minket az életünk folyamán, akikkel közösen osztozkodhatunk jóban és rosszban is egyaránt. A kérdés már csak az, hogy hányunknak sikerült ilyen csodás barátokra lelnie fiatalon? Hányan akartuk?
Nálam furcsa a helyzet. Mindig voltak kedvenceim, de amint iskolát váltottunk az évekkel, vagy otthagytuk az óvodát, soha többé nem kerestük egymást. Ez így nem volt helyes. Több emberrel később én próbáltam újra felvenni a kapcsolatot kisebb – nagyobb sikerekkel. Manapság pedig több ezer kilométer választ el a korábbi nagy barátoktól, esélytelen a kapcsolat normális ápolása és fenntartása. A szívemben mindig ott élnek, szívesen gondolok rájuk, s elfogadom, hogy a sors nagyon külön utakra sodort minket, még ha nehéz is.
Az angliai élet egy teljesen új fejezetett nyitott meg az életemben. Egy teljesen új és eddig ismeretlen helyzetet adott számomra. Most el tudom már mondani, hogy van egy nagyon jó barátnőm, akit nagyon szeretek, aki sokszor a nővérem, anyukám, pártfogóm. Sok dolgot köszönhetek neki. Bízom benne, hogy évtizedekkel később is még az életemben lesz.
friends foreverMost térjünk vissza a könyvre. Öt fiatal találkozik az első tanítási napon, s első pillanattól kezdve egy láthatatlan kötelék szövődik közöttük. Egy varázslatos kis csapat válik belőlük, akik együtt és egymás mellett nőnek fel, s próbálják a lehető legtöbb időt egymással eltölteni.
 Danielle Steel talán egyik legszebb könyve ez a mű. Szívbemarkoló szép történet, ami érzelmeket ébreszt bennünk.
Az első két harmad szuper jó, de a végére túl sok lesz a tragédia. Kicsit irreális helyzet áll elő. A nagy 5-ös csapatból csupán ketten maradnak. Az egyiküket elüti egy autó, más saját magát teszi tönkre, míg a harmadik személy egy lelki traumát nem tudott feldolgozni, s öngyilkos lett. Úgy gondolom túl sok a rossz, ami pont egy ilyen kis zárt körrel történik.

A történet végére a két túlélő, a két megmaradt örök barát között mélyebb kapcsolat szövődik. Ők fogják a többiek emlékét ápolni, s a lelki traumákon túllépve egy új – közös életet kezdeni.

A könyvet csak ajánlani tudom.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.