Álláskeresés: Egyedi ötlet

Sokan vagyunk álláskereső fázisban, vagy legalábbis csak nyitott szemmel járunk, mert mindig több pénzért és jobb helyen szeretnénk dolgozni. Ez természetes is, hiszen a tapasztalatokkal és az évek számával egy jó szakmában egyre előrébb tudunk lépni.

Az álláskeresés nem egyszerű dolog, talán a legnehezebb benne, hogy senki sem készít fel minket igazán az állásinterjúkra, nem kapunk gyakorlati oktatást. Az önéletrajzunk pedig lehet túl unalmas, sajnos nekem sincsenek átütő ötleteim, hogyan lehetne a CV-t feldobni. A valóságban ugye egy önéletrajzzal pár 10 másodpercet foglalkozik első körben a HR munkatárs, ennyi időnk van, hogy a rejtett csalinkat észrevegyék, vagy legalábbis felkeltse az érdeklődést valami. Ha úgymond, szokásos, aha-aha a helyzet, akkor már megy is a szemétbe a beküldött pályázatunk. 10 másodperc alatt bebuktuk az egészet.
Túl nagy a piac, versenyben vagyunk, termelékenység és profit az irányadó mutatók.
Nem a 80-s évek szuper kis álomvilága van már napjainkban, mikor az iskolából egyenes út vezetett a biztos munkahelyre. Én például több interjún vettem részt mint anyukám, pedig van köztünk közel 30 év különbség. Ennyit erről.

A XXI. században úgy gondolom, már az sem elég, ha csak kitűnünk egy kicsit. Nagyon durván észrevehetővé kell magunkat tenni. Az egészen elképesztő és kreatív embereket előbb fogják alkalmazni a cégek, mint bárki mást. Na akkor most ki is lyukadtunk a témánál, ami miatt ma írok.

A Facebookon láttam egy megosztást. Egy srác egészen újszerű-egyedi módon próbál magának munkát találni. Konkrétan kibérelt egy plakátot, ahol megkéri a világot, hogy adjanak neki egy állást.
Íme:
Ádám munkát keres
Sőt a képnél még tovább is ment, egyenesen készített magáról egy kis videót is:


Én szinte biztos vagyok benne, hogy már kapott kecsegtető ajánlatot. Gondoljatok csak bele, így felvállalja magát valaki a világhálón, a nyilvánosság előtt, nem lehet egy elveszett figura. Sőt, van sütnivalója is, ötletes személyiség.

Nem tudom, talán még emlékeztek arra a magyar buszsofőrre is, aki megjárta a magyar Facebookot, sőt szerepelt a reggeli Bumeráng adásban is, és több TV-s riport is született vele?


Ő is mit csinált? Kitűnt a tömegből, kicsit őrült is volt, de a semmiből jött és hirtelen országos ismeretségre tett szert. Ő egy interjúba azt nyilatkozta, hogy tucatnyi ajánlatot kapott különböző cégektől…pedig „csak” egy buszsofőrként  dolgozott.

Hajrá, hajrá. Így kell állást keresni 🙂

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s