Életrevalók

Szilveszter előtt vetítették az M1 csatornán az Életrevalók című filmet. Akkor én lemaradtam róla, vagyis a végéből éppen sikerült egy picit elcsípnem. Így elhatároztam, hogy megtekinten a mozit. Már nem egyszer hallottam róla, sőt a napokban a Facebookon az egyik ismerősöm posztolta is, hogy kötelező megnézni. Megtettem hát.

életrevalókA történet kezdene furcsa, először nem értjük mit keres két foszer egy autós üldözésben, azt meg végképp nem tudjuk megérteni, miért folyik a nyála a szakállas bácsinak. A kezdet olyan krimibe illő, de a film végére már pontosan tudni fogjuk mi is történik.

A mozi remekül bemutatja, hogy két különböző háttérből jött ember milyen jól meg tudja érteni egymást, együtt tudnak működni. Sőt azt is láthatjuk, hogy a sérült, fogyatékos embereket semmiképpen sem szabad másként kezelni, mert pont így tudunk még jobban rontani az állapotukon.

A film nagyon elnyerte a tetszésem, sőt az még inkább tetszik, hogy igaz történeten alapszik.
Egy gazdag arisztokrata egy baleset következében tolószékbe kerül, igazából képtelen egyetlen mozdulatot is megtenni egyedül. Így szüksége van egy segítőre, ápolóra, s miért is ne, pont egy fél őrült (jó értelemben) embert vesz fel, aki színt hoz az életébe, aki mellett vidámak a napjai.  A furcsa páros pedig igazi vicces pillanatokkal ajándékozza meg a nézőket azaz minket. Tudunk jókat mosolyogni is.

Ha lesz rá alkalmatok, nézzétek meg ti is az Életrevalók filmet, s figyeljetek arra, hogy az eredeti nyelv francia. Így sikerült nekem franciául angol felirattal végignéznem a mozit. 🙂

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s