Kávézók

ribillio

Ribillió Kávézó

Az otthoni nyaralásom alatt egy valami nagyon feltűnő volt. Mennyi kellemes hangulatú kávézó-teázó van otthon!

A vendéglátó egységek, amik nem kocsmák, nem is éttermek, hanem valahol a kettő között helyezkednek el. A légkörük pedig egyedi. Valamelyik falán régi fényképek és festmények láthatóak, s régi használati eszközökkel van megspékelve a dekoráció. Valahol színészek, mozi jelenetek képei ékeskednek a falon és persze vannak a szuper modern belső kialakítású, designos helyek is. Továbbá a kávézók nem nagy belső terűek, néhol félhomály is uralkodik, így lehetőség adódik egy nyugodt beszélgetésre, ital melletti relaxációra.
Talán pedig a legfontosabb, hogy nem egy lánc tagjai, nem Franchise-ban futnak, tehát pont így maradt meg az egyediségük. Akkor most lényegében el is mondtam, hogy mik hiányoznak 100%-ban Londonban.

Itt még véletlen sem fogsz találni soha hasonló helyeket. Itt kávézók címszóval van nekünk a Starbucks, Costa, amiknek milliónyi is üzletük van városszerte. A kis hagyományos vállalkozókat teljesen tönkretették. Továbbá ugye léteznek a pubok, amik nem alja iszákos helyek, de étteremnek viszont gyengék. Ezek is ugyanúgy licence alapján működnek, tök egyforma a szolgáltatás, árak és belső terek jellege. stb

Nekem hiányoznak az otthoni – kis kávézók. Számtalan szép emlék ugrik be velük kapcsolatban. Milyen kellemes órákat tudtam ott eltölteni az ismerőseimmel, barátaimmal.

Reklámok

Kávézók” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s