Danielle Steel: Apu

daddyEgy újabb könyvet olvastam el Danielle Steeltől. Aki egy kicsit is ismeri az ő történeteit, tudja, hogy a szereplők egytől egyig jómódúak, mindenki jól néz ki és sikeres. A helyszínek pedig gyakran luxuslakások, puccos partik stb.

A mostani mű, amit olvastam a Daddy azaz Apu volt. A történet azért érdekes, mert egy apukáról, aki imádja a gyerekeit és feleségét, s a tökéletesnek hitt család hirtelen felbomlik. Az anyuka úgy gondolja, hogy elpazarolta az életét gyerekeket nevelve egy férj mellett. Ő karrierre akar törni és tanulni. Képes egyik napról a másikra becsukni maga mögött az ajtót, s feladni az eddigi harmonikusnak tűnt, szép életét.
A könyvben Danielle Steel elgondolkoztat minket a karrierről és családról. Mi tudnánk-e lépni, mindent otthagyni, főleg a saját gyerekeinket… Nem tudhatjuk, hogy a mostani döntésünket esetleg 20 évvel később megbánjuk és teljes mértékben változtatni akarunk életünkön. Egy biztos, ha nem vagyunk 100%-ban biztosak, nem szabad belevágni…
Másik részről pedig képesek vagyunk-e megérteni a karrierista és kicsit gyerekellenes embereket. Talán a könyv segít elfogadtatni a másik oldal álláspontját.

Térjünk vissza azonban az Apura, aki egyedül marad két tinédzserrel és egy kisgyerekkel. A történet nagy részében érte és a kis csonka családjáért szoríthatunk. Ő egy rendkívüli, kivételes apuka. Egy igazi törődő ember, szerintem mindenki ilyen karakterű férjre vágyik az életében. Mindenre képes családjáért, szép karrierje van, remek körülményeket teremtett meg mindenkinek. Kell-e ennél több?  

A történettől természetesen nem várhatunk mást, csak boldog és csodálatos befejezést. A hosszú út, szomorúság és megkeseredettség után az Apuka életébe megérkezik a második nagy Ő.

A tesóm csak annyit mondana, hogy csöpög a nyál rendesen az ilyen könyvekben. Persze, tisztában kell lennünk vele, hogy sajnos nem életszerűek a storyk. Nem ilyen pompás körülmények között élnek az emberek, pláne nem ilyen boldog és gondtalan házasságban és családban vannak.
Hinni és kalandozni a képzeletünk útjain azonban nem bűn.

Nekem tetszett a könyv. Mindenképpen megfogott, hogy valóban létezhetnek ilyen nagyszerű apukák, s nem mindig a férfiakat kell okolni egy rossz kapcsolatért sem. Most a pozitívba billent a mérleg a szememben az erősebb nem javára.

Ha olvasni nincs kedvetek, megnézhetitek filmen is a történetet. Patrick Duffy (A Dallas-ból ismert színész) főszereplésével készült adaptációt.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.