Reszkessetek betörők – Macaulay Culkin szereplése

A Facebookon már hetekkel ezelőtt feltették a következő kérdést a válasszal együtt: Jön a Karácsony, ez egy valamit biztosan jelent? Reszkessetek betörők lesznek a TV-ben!
Egy világhírű kétrészes amerikai komédia, aminek ideje Karácsonyhoz kapcsolódik és megszeretette magát nézők millióival világszerte. Nincs Karácsony a film nélkül.

A színész akkor és most

A színész akkor és most

A főszereplő srácot Macaulay Calkin játssza, akinek ez a szerep hozta meg a nemzetközi elismerést. Minden idők száz legnagyobb gyerekszínészei között ott szerepel a neve. A bökkenő csak ott van, hogy közben az idő elrohant.  Az első Reszkessetek filmet 1990-ban vetítették először, szóval gyenge saccolások szerint is, lehet tippelni, hogy a színész Calkin már a 30 évet verheti. Bizony, 32 éves lett.
Ám sajnos őt beskatulyázták. Hiába lett időközben felnőtt, a leghíresebb filmjeiben gyerekszínész, így az emberek tudatában maradt fiatal – tüneményes srác örökre. Biztos vagyok benne, hogy ez is egy probléma számára, amiért, mint tudjuk drogfüggő lett. A korábbi énje árnyékában kénytelen élni, hiszen neve hallatára nem egy felnőtt színész képe jut eszünkbe. Fiatalon nagyon felkapott lett, ám utána később nem kapott szerepeket, biztos borzalmas lehetett megélni, hogy már nincs rá szükség a filmiparban. 1994-től 2003-ig teljesen eltűnt a képernyőről, majd úgy tűnt visszatér, de aztán még sem lett igazán átütő.

Most ezzel párhuzamosan Michael J. Fox neve is beugrik, aki a Vissza a jövőbe helyes fiúját alakította ugyancsak fiatalon, ám ő később komolyabb és más szerepeket is eljátszott. Túl tudott lépni a gyerekszínészségen. Kár lenne kihagyni a Szenzációs recepciós moziját is! Ő amúgy is jó példa, hiszen betegsége ellenére sem itta el az eszét, sőt továbblépett és saját alapítványt hozott létre.

Mint tudjuk Calkin a lejtőn haladt lefelé az eltelt évtizedekben. Házas is volt, elvált, majd újabb drogeseteivel került rivaldafénybe. Olyannyira tönkretette magát, hogy rossz ránézni a legfrissebb képeire. Egy igencsak vén, kiélt embert találunk személyében. A helyzet pedig annyira rossz, hogy már nem egyszer a halálhírét is keltették…valljuk be, nem teljesen alaptalanul…

Nem tudjuk a jövő mit tartogat, nem elképzelhetetlen, hogy később még vissza tud térni a filmiparba egy érettebb karaktert eljátszva. A kérdés igazából az, hogy mi nézők kíváncsiak lennénk-e rá, vagy nem?

Most pedig itt a Karácsony, itt az idő megnézni a Reszkessetek betörők azaz Home alone filmet!

További csodás ünneplést kívánok!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s