Fejős Évától A mexikóit olvastam

A hetekben olvastam el Fejős Évától a Mexikói című könyvet.
Hogy miért esett a választásom a könyvre? Nos, az internet keresőbe egyszerűen beírtam, hogy Fejős Éva legjobb könyve és több fórum kommentelői szerint a Mexiói az.
Most, hogy elkezdtem már használni az e-olvasómat, így gyorsan meg is vettem online az e-könyvet, s lázas olvasásba kezdtem.

A mexikóiA történet kezdete, hogy van a főszereplőnk Zsófi, akinek látszólag mindene meg van az életben. Karrier, pasi, lakás. Ám még is valami hiányol, csak nem tudja mit.
Egy véletlen folytán, egy ismerőséék buliján találkozik egy különös idegennel, egy mexikói pasival, aki magával ragadja. Pillanatok alatt megszédíti, hogy a párját elfeledve egy-éjszakás kalandba is bocsátkozik.

A folytatásban Zsófi a titkos mexikói nyomába ered Európán át. A kaland Portugáliában kezdődik, ahol ételmérgezést kap, majd később ellopják mindenét. Ám, töretlenül fut az idegen után. A következő helyszín London, ahol poénból beugrik egy állásinterjúra, s ennek nyomán egy főző valóság showban köt ki.
Olvastam a könyvet, s azt mondtam magamnak, ilyen a Földön nincs! Á, képtelenség, hogy valakit ennyire elvakítson egy ember. Majd jobban belegondoltam a dolgokba, s én is tudok olyan férfit mondani az ismerősi körömben, aki után futnak a nők, pedig nem érdemelné meg… Létezik olyan ember, akit isten megáldott valami rettentően különös vonzerővel.

Zsófi a boldogságot keresi az utazása során végig, amit megtalál egy mexikói személyében, de nem annak a személyében, akit először hiszünk.

A könyvben párhuzamosan két szálon fut a történet, az egyik Zsófié a másik pedig egy mexikói nőé (Lucinda). Egyik fejezetben az egyik szereplő, míg a másikban a másik életébe kapcsolódunk be. Nekem az ilyen szerkesztésben megírt könyvek annyira nem tetszenek, mert gyorsolvasás közben bezavarják az átláthatóságot. Ahogy persze esszük a lapokat, a könyv egyre izgalmasabbá válik. Nem tudjuk lerakni a kezünkből.

Zsófi példájából kiindulva felteszem a kérdést: Ti képesek lennétek a fél világot átutazni valakiért? Képesek lennétek-e a megszokott életeteket felrúgni egy homályos kalandért?

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.