Ház a tónál

A múlt héten a filmek kerültek a beszédtémánk központjába. Különböző mozik címei merültek fel, hogy melyek a jók, vagy melyeket kellene feltétlen megnézni. Így lyukadtunk ki a Ház a tónál filmnél.

Én szeretem Sandra Bullock filmjeit, mert olyan jó kis szerepeket osztana rá mindig. A Beépített szépség, Két hét múlva örökké, Nász ajánlat is igazán szórakoztatóak és vidámak voltak számomra.
Ház a tónálA ház a tónál egy romantikus film. A történet lényege, hogy van a tóparti ház, ahol a két főhősünk lakik. A bökkenő már csak ott van, hogy kétévnyi távolságra élnek egymástól. A női főszereplőnk (Kate) már elhagyta a házat, míg a főhősünk (Alex) most költözik csak be. A postaládában pedig megtalálja Kate levelét, innen indul a lényeg. A különböző idősík ellenére elkezdenek egymással levelezni. Egymásba szeretnek, annak ellenére, hogy személyesen nem ismerik egymást.
Megbeszélnek egy randit, ami az jelenti, hogy Kate holnap elmegy a megbeszélt étterembe, míg Alex majd két év múlva. Ez a találkozásuk meghiúsul, aminek következtében meg is szakad a kapcsolatuk, mert úgy nem lehet valakivel tervezni, hogy nem is egy időben vannak.
A story hatása a türelem és mély érzelmek felébresztése saját magunkban. Ha szeretünk valakit, képesek vagyunk-e várni rá. Képesek vagyunk-e bízni. Egyáltalán az emberek belső értékeit nézzük –e, az érzéseink nem csupán szexuális úton mutatkoznak-e meg?!
Én féltem, hogy ez egy szomorú véggel záródó történet lesz, de szerencsére pozitívan csalódtam.
Happy End lesz, még hozzá nem is akármilyen. A nő jövőbeli levele menti meg Alex életét egy balesettől. Alex pedig hihetetlen türelmes és szerelmes, így képes várni, hogy elteljen két év az életében, hogy együtt lehessenek most már a közös valóságban.

A film idősíkjai közötti kapcsolódások nehezen érhetőek, nem mindig tiszta, hogy akkor most a jövő,hogy hatott a múltra, vagy fordítva. Nem elég egyszer megnéznünk, hogy világos legyen minden. Szerintem bonyolultabb az időugrálás, mint a Vissza a jövőbe filmben.

A mozit ajánlom egy olyan alkalomra nektek, mikor vágytok egy kis romantikára, egy kis szerelmi átértékelődésre, vagy egyszerűen érzelgős napotok van. Nem fogtok csalódni. 

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.