A Polar Expressz

Az elmúlt hetekben megnéztem újra a Polar Express karácsonyi animációs filmet. Tavaly láttam először, de megkapott.

the polar expressA történet magával ragadó, aranyos és igaz. Van egy kisfiú, akik nem hisz a Mikulásban, majd pedig egy éjszaka érte jön az Express. Kezdetét veszi a csodálatos utazás az északi sarkra. A cél pedig, időben érkezni, hogy valaki közülük először kaphassa meg az ajándékát. Az vonatút természetesen nem zökkenőmentes. Egészen elképesztő izgalmas mozzanatokkal és jelenetekkel spékelték meg az animációt. A legfontosabb pedig, hogy tanulságos az út, fejlődik a személyiségük.

Szerintem a film legnagyobb tanulsága, hogy elgondolkoztasson minket a hitünkön. Nem vallási dolgokra gondolok, hanem a személyes életünkre.
Ha elhisszük, hogy létezik a Mikulás, szép dolgok történnek velünk, mert hiszünk a csodákban. A gondolatainkat megváltoztatjuk, vagyis azt látjuk, úgy látjuk a világot, amiben hiszünk.
Ha úgy gondoljuk a világ rossz, velünk elbánt a sors, mennyi negatív dolog van, akkor csakis ilyeneket látunk meg magunk körül, a jók mellett egyszerűen vakon elmegyünk, mert nem arra fókuszálunk.
Nagyon jó példa a pici csengő, amit a főhősünk kap a Mikulástól. Ha ő rázza meg, csodálatos csilingelést hall, ha azonban a szülei próbálják ki, azt mondják ez egy kopott elromlott vacak.

A hozzáállásunkon és hitünkön alapszik sok dolog meglátása az életünkben. Ezért nagyon fontos odafigyelni erre, mert saját magunkat tehetjük boldogabbá általa vagy éppen boldogtalanabbá.

Most, hogy közeledik a Karácsony. Tárjuk ki a szívünket, legyünk segítőkészebbek, keressük másokban a szépet és jóságot. Szeressünk és higgyünk a csodákban! 

A Polar Expressz” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.