Párizsban jártam: A romantikus város

Zárásképpen arról a városrészről tennék említést, ami a legeslegjobban tetszett Párizsban, amit KÖTELEZŐ mindenkinek felkeresnie, mert különben úgy fog hazamenni, hogy nem túl romantikus a város, meg amúgy is 🙂

Sajnálom, hogy nekem eddig senki nem tett említést a Montmartre környékről. Soha, tényleg senki nem mesélt róla nekem! Pedig szebb, mint a belváros! A sétatúrára is csak azért mentem, mert az egyik csaj ajánlotta, aki jött velem. Nagyon örülök, hogy igent mondtam, és felfedeztem, miért is kapta a romantikus jelzőt Párizs.

A sétálás a Sacré Coeur bazilikánál kezdődött. A város legmagasabb pontján található épület, aminek csodás hófehér színe van. A belseje is lélegzetelállító, gyönyörű.
Mindemellett pedig lenyűgöző látvány tárult elénk onnan, Párizs a lábunk előtt hevert. Nagy kár lett volna kihagyni. A folytatásban a templom mögötti kis utca felé haladtunk. A környék ámulatba ejtett.

Szűkös kis utcák, hangulatos kávézók, éttermek, cukrászda várja az idelátogatókat. Van egy tér is, ahol igényes festményeket és képeket tudunk venni festőktől. Nagyon sajátos és egyedi légköre volt az egésznek. Én tudtam volna órák hosszat bámészkodni jobbra, ballra.
A másik dolog, amiért még érdemes ide ellátogatni, hogy itt tényleg megtalálhatjuk a kis pékségeket, ahol eredeti pékárukat tudunk venni. Kagylókat és tengeri állatkákat is vásárolhatunk. Nem utolsó sorban pedig csorgathatjuk a nyálunkat a különleges sajtokra, amiket kóstolni és venni is lehet. Franciaország elvégre is az érdekes sajtok hazája!
Igen, el tudom mondani, hogy ez tényleg olyan romantikus kis környék, ahova szívesen ellátogatnék a párommal kettesben. Tudnám élvezni!
Lefelé jövet a dombról egy pici térnél harmonikán játszott egy bácsi, valamennyien adtunk neki pénzt, mert annyira odaillett, annyira jó volt hallgatni a zenéjét, belepasszolt a hangulatba.
Nagyon szerettem Montmartre városrészt. Ide még vissza szeretnék térni mindenképpen.
Itt tudtam élvezni a hangulatos és romantikus Párizst.

A délután folyamán sétahajózáson is voltunk, amit megint csak ajánlani tudok. Kellemes zene szólt, miközben a Szajna jobb és bal partján elterülő épületeket csodáltuk.
Legvégül pedig felmentünk az Eiffel – toronyba lifttel. Utoljára szétnéztünk a város felett, búcsút vettünk tőle, mielőtt hazafelé vettük volna az irányt.

Csodás hétvégém volt! Köszönöm. 

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.