Párizsban jártam: Városnézés

A párizsi beszámoló folytatódik. A hotelban elfogyasztott reggeli után indulhatott a városfelfedező túra!
Most kronológiai sorrendben fogok haladni, s elmondom, hogy miket láttam (a teljesség igénye nélkül), mi tetszett benne, mi az érdekessége.
– Operaház: nagyon szép épület, az Operaház fantomjának az ihlető helye. Nyílván érdemes belülről is megnézni, vagy még jobb, egy előadásra is elmenni benne
– Ritz Hotel: Nyilván, aki szerette Diana hercegnőt, s tisztelegni szeretne emlékének, vagy csak egyszerűen gondolatban emlékezni a szívek királynőjére, sétáljon el a hotelhoz, ahonnan az autóbalesete előtt távozott.
A környéken találunk még Gucci, Louis Vuitton boltokat is.
– Madeleine: egy tér, ahol egy különleges templom található. Az érdessége az épületnek abban rejlik, hogy nincsenek ablakai és az Akropoliszra emlékeztet. A templom mellett luxus cukrászda és egy milliomosoknak szóló szupermarket is található
– Maxim’s: elegáns és igencsak drága étterem. Biztos jó lehet benne egy finom vacsorát élvezni (most kihagytuk, majd legközelebb…)
– Place De La Concorde: iszonyatos kereszteződés rengeteg, sugárutak találkozási helye. Az autók több irányból, több helyről hajtanak be és ki, egy igazi forgalmas és balesetveszélyes hely.
– Louvre kert: szépen gondozott és kialakított kert rész vezet a világ talán egyik leghíresebb múzeumához. A egy kis diadalíven áthaladva a híres képtár előtt találjuk magunkat.

– 666 kis üveg, Louvre üvegpiramis: a franciák állítólag nem szeretik, púp a hátukon. Nyilván az épület stílusvilágától elüt a szerkezet, de mindenképpen egyedülálló és különleges.
– Louvre, a híres múzeum: A belsejében nem jártam, megmondom őszintén. Biztos szép, de egy rapid városnézésbe nem fér bele, kettő: nem igazán érdekelnek a képek. Tudom a Mona Lisa nagyon híres…
– “Szerelmesek” hídja: sok-sok apró lakat díszíti a híd korlátjait. Elvileg romantikus kilátást kéne innen élveznünk.
Institut De France: szép épület, amiben okos emberek dolgoznak. A lényeg annyi, hogy ha egy idegen szó bejön, ők próbálják meg franciásítani, hogy a nyelvüket védjék és őrizzék. Az idegen jövevény szavakat igyekeznek kizárni.
Notre Dame: a híres történet, a Notredám-i toronyőr volt az, ami felfuttatta és híressé tette a templomot. Az épület egyedülálló. A világháború alatt az ablakait elvitték, mert féltették őket egy esetleges bombatámadástól. A belseje is nagyon szép, s a belépés pedig ingyenes.
Place St Michel: Ady versében is előkerül a Szent Mihály útja, ami a Latin negyed bevezetője. Az egyetemisták körzete Párizsban. A Sorbonne egyetem is ennek a közelében található, ahova mi nem sétáltunk már el.

Megebédeltünk, majd a szállásra indultunk, hogy becsekkoljunk a szobánkba. Az esti séta előtt egy kis frissítőt szerettünk volna venni.
A hotel közelében elugrottunk egy kis boltba, majd pedig egy bolha piacon is átsétáltunk. Útközben pedig egy lakodalmas menetbe is belebotlottunk. Jó kis felvonulás volt, Royce Rolle volt a menyasszonyi kocsi, amit egy fehér Ferrari követett, majd a többiek. Hát igen, itt is élnek kő gazdag emberek.
Folyt köv…a délutánnal 

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s