Álláskeresés Londonban II.

Egy kis összegzést szeretnék tartani az angliai álláskereséssel kapcsolatosan.
Nyugodtam kimondhatom, hogy lehet munkát találni. A Mekit ajánlani tudom, mint egy indító és biztos pontot. Az egyik barátnőm most a Subwayben kezdett el dolgozni, szóval oda is lehet próbálkozni.
A minimálbéres és csicska munkás állásokban igazából nagy a fluktuáció. A többség csak kezdésnek és rövid átmeneti megoldásnak tervezi. A nagy falat a magasabb és jobb jövedelmet nyújtó állások. Sajnos, ilyen állásoknak még csak a közelébe sem értem eddig. Persze, még annyira az elején vagyok a dolgoknak. Sokat kell próbálkozni és kitartónak lenni.

Ahogy látom a karácsony előtti időszak pedig különösen kedvező a munkavállalóknak. Igaz, hogy sok ilyen állás alkalmi, s csak pár hónapos szerződést ad, ám legalább beleírhatod az önéletrajzodba és referenciát kérhetsz. Így dolgozik most egy ismerősöm a Disney boltban.
Ha rám hallgattok, a későbbiekben ilyenkor vágjatok neki Angliának. Sokkal előbb el tudsz szerintem elhelyezkedni októberi időszakban, mint egy májusi hónapban. A Mekibe is azért vettek fel, mert az üzletközpont, ahol dolgozom, most lesz a legforgalmasabb majd.
Ha már a Mekinél tartunk, hát a héten nem voltam, s nem is megyek most. A hétvégére osztottak be, de ugye nem leszek Londonban. Sőt közölte a menedzser, hogy innentől ha mehetek, csak hétvégente, szóval jó lenne, ha szabad lennél innentől Karácsonyig. Pluszban pedig ugye azt is mondanom kellett már nekik, hogy mikor megyek haza.
Másik tanulság tehát, ha új munkahelyed lesz, felejtsd el az utazásokat, eszedbe ne jusson szabadnapot és szabadságot kérni. Ha pont ünnep előtt kezdesz, ne is gondolj kimenő kérésére, hazautazásra. Nem fogják preferálni! A valakinek kimondottan megmondták, hogy Karácsonykor dolgoznia kell és kész!

Igazából most egy újabb pénzforrásról számolnék be. A Gumtree.co.uk-t ajánlom. Érdemes feladtunk több tucat hirdetést mindenféle munkára. Ellenben a telefonszámotokat soha ne rakjátok ki! csak e-mail formájában adj meg elérhetőséget. Ha számot adsz, felhívnak a beteg emberek mindenféle hülye ajánlattal. Pl. erotikus masszást vállalsz-e?
Tegyünk fel takarítás, gyerekfelügyelet, kutyasétáltatás, vagy bármi, ami eszedbe jut. Állítsd be, melyik térségben keresel munkát, s a helyes kategóriába sorold be. Most én így találtam egy kutyasétáltatás munkát. Fut a hirdetésem, s rám írt egy fiatal nő. Pont itt laknak egy utcával odébb, igen kedvező így. Nem leszek ettől gazdag ugyan, de egy kis plusz zsebpénzt ad a fizetésem mellé kiegészítésnek. Próbálkozni és próbálkozni kell!

Ahogy látom Angliában, a részmunkaidős állást jobban támogatják a munkaadók, szóval nem meglepő itt, ha két fél munkád van, plusz még fusi dolgokat is vállalsz zsebbe pénzért. 

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s