Fejlődik a hazai légi közlekedés…

Jelentem örömmel, fejlődik a hazai légi közlekedés…igen!, határozottan visszafelé… 
A Malév csődje után egy újabb történelmi pillanat következett be: a terminálban való várakozás helyett, sátorban való várakozás vár jó pár utasra…

Tegnap az Index.hu leközölt egy cikket, ami megmozgatta a facebook felhasználókat is. Pillanatok alatt rengetegen osztották meg az írást, köztük voltam persze én is. Aztán pedig jött a kommentek áradat sok-sok embertől.
A cikk arról szól, hogy Budapesten egyes fapados légitársaságok nem veszik igénybe a termináltól a géphez szállító kisbuszokat. Vagyis miután átmentél a biztonsági ellenőrzésen, lődöröghetnél jobbra balra, csak éppen a gépedet késnéd le. A repülők jóval messzebb parkolnak az épülettől, ahova pedig el kell jutnod, így építettek egy sátrat, hogy ott tudjál addig is várakozni.
Nem a Budapest Airportot kell támadni, mert pont ők állították fel a sátrat, mivel a fapados cégek még erre sem vették a fáradtságot.

a kép illusztráció

A fapados utazás most mi is? a lényeg, hogy rövidtávon elvileg olcsóbban tud utazni az ember egyik pontból a másikba. Ezek az utazások 3 óránál nem többek szerintem, mert innivalót és ennivalót sem kapsz. Nem ajánlatos ilyen repülések alkalmával nagy csomagokat vinni sem, mert brutál drágán szállítanák. 
A fapados cégek előnyben igazából holtszezonban vannak. Ősszel Karácsony előtt és tavasszal Húsvét és nyár között a legkedvezőbbek a jegyeik. A főszezonban viszont, ha időben foglalsz a normál és magasabb szolgáltatást nyújtó cégek ár és érték előnyben vannak!
Idén Karácsonykor például, ha már júniusban megvettem volna a jegyem, a British Airways lett volna a legolcsóbb Londonból…

Térjünk vissza a botrányra. A cikk szerint 20-30 Eurocentet spórol meg így a cég egy utason. Nevetségesen kicsi összeg ahhoz, hogy egy sátorban szívassák az embereket órákat.
A másik dolog pedig, hogy ezt Magyarországon megtehetik. Kíváncsi lennék, mit reagálna az angliai közvélemény, ha a Stansted reptéren egy sátorban kéne várakoznia az utasoknak. Szerintem egy nap alatt visszaállítanák a rendet, mert hatalmas felháborodást váltana ki.
Engem személy szerinte idén biztos nem fog érinteni a reptéri cirkusz, mert busszal megyek haza.

Ha Karácsonykor utazol és tudod, hogy sátorozni fogsz. Tessék vinni pálinkát magaddal…(amit ugye nem engednek be a biztonsági kapun), kinyitható kisszéket és vastag pokrócokat. Esetleg ha van egy felesleges szintetizátorod, vagy tudsz játszani, talán a várakozó emberek értékelnének egy mutalos – rögtönzött előadást is. 🙂
Jó utazást kívánok!

Tudom, mi magyarok nagyon spórolósak vagyunk, mindenki kézipoggyásszal utazik stb. Hogy minket szívatnak meg a cégek a reptéren még hagyján, de a külföldi vendégek, akik véletlen hosszú hétvégézni jöttek hozzánk, mondjuk a Wizzair-rel vagy Ryan air-rel… keserű szájízzel fogják elhagyni Pestet és negatív hírünket fogják kelteni…

Várom a folytatás :), mit fognak mit kitalálni!

Reklámok

Fejlődik a hazai légi közlekedés…” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s