Az állatok világnapja

„Rájöttem, hogy amikor a legnagyobb bajban vagyunk, rengeteget meríthetünk egy kutya néma, odaadó társaságából, melyet más forrásból nem haphatnánk meg.”

Doris Day

Október 4. az állatok világnapja, amit 1931 óta Szent Ferenc emléknapján ünnepelünk. 
Egy nap, mikor az állatokra, a házi kedvenceinkre fokuszálhatunk, nagyobb figyelmet szentelhetünk nekik.  

Ti macska vagy kutyapártiak vagytok inkább?

Én a kutyákra, azaz az ember legjobb négylábú barátjára szavazok. Akinek van egy ilyen háziállata, nagyon jól tudja, hogy miért tartom őket a legnagyobb és leghűségesebb barátnak. 
Egy kutya soha nem hagy cserben, mindig ott lesz veled. Beszélhetsz hozzá gorombán, ő farkcsóválva fog közelíteni utána hozzád. Mindig szeretettel vár, ha hazaérkezel, ő mindig örülni fog neked. 
Mikor még otthon éltem, egy hosszú és fárasztó nap után, ha más nem is, de kutyáink hihetetlen nagy boldogsággal fogadtak. Majd kiugrottak a bőrükből, hogy viszontláthatnak. S ez minden nap megismétlődött. 
Egy kutya sok törődést igényel, de cserébe nem lesz hálátlan. Továbbá pozitív, hogy jobban rátudjuk venni magunkat egy kis mozgásra általa. Elvisszük sétálni kedvencünket, elmegyünk vele kocogni, így ő és mi együtt végzünk egy testi átmozgatást. 
A nagyszüleimnek, mikor még éltek, olyan házőrzőjük volt, aki jó előre jelezte, ha éppen mentünk őket meglátogatni. Fogalmam sincs honnan tudta a kutya, hogy érkezünk, hiszen éppen csak beérkeztünk a településre, de ő már hangosan csaholt a megérkezésünkig. Egyszer régen nyáron, mikor ott töltöttem egy hetet a nyári szünetemből, hangos csaholásba kezdett Morzsi, s a szüleim valóban váratlanul beállítottak. 
Továbbá azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a kutyák mennyire önfeláldozók és segítőkészek, rendkívül jó a megfigyelőkészségük is. Nem egyszer hallottuk már, hogy ők mentették meg egy család életét háztűznél, mivel időben felriasztották a lakókat. Vagy éppen egy esetleges lopást hiúsítottak meg a hangos ugatásukkal, harapásukkal. Nagyon sok pozitív dolog írható fel számukra. 
Október 4-n szenteljünk egy kicsit több figyelmet az állatokra, háziállatunkra. Mutassuk ki nekik, hogy fontosak számunka, a viszonzás pedig nem fog elmaradni!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s