A Heathrow reptéren

„Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utas várójára gondolok.
Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak.
Az az illetlen érzésem van, hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.”

A fenti sorok az Igazából szerelem című angol filmből valóak.

Szerintetek miről szeretnék most írni? A szeretetről…nem most nem.
A hétvégén a Heathrow reptéren jártam. Az kiutazás közben pedig a film járt a fejemben, mert található benne egy részlet, amit a reptéren vettek fel. Az emberek igazi örömét mutatták be, mikor újra találkoznak szeretetteikkel rövidebb-hosszabb idő után. Most szombaton akár is szereplője lehetettem volna a filmnek, amint vártam a barátnőmet. Ő megkért engem, hogy menjek ki elé. Nyílván jobb érzés úgy visszatérni, hogy valaki vár a reptéren. Én szívesen megtettem neki, mert kellemes dolog újra találkozni valakivel, akit az ember szeret.
Az 1-es Terminál nemzetközi érkezési kapunál álltam, vártam, hogy az ajtóban egyszer csak feltűnjön az ismerősöm. Közben ugye folyamatosan jöttek-mentek az emberek. Voltak megható pillanatok is.
Egy anyuka két gyerekkel érkezett meg, az apuka pedig várt rájuk. Az egyik kislány arcán hatalmas mosoly jelent meg, nagyon örült, hogy újra láthatja a szülőjét. Úgy belecsimpaszkodott, alig akarta elengedne. Közben pedig hangosan mondta: Daddy, daddy.
Egy angol család a következő Au pairjüket várta, két csintalan gyerekkel türelemmel. Egy kartondobozra nyomtatták a leányzó nevét és egy szép virágos képet.
Egy öltönyös úriember üzleti partnert várhatott névtáblával a kezében. Egy őszes hajú férfi hirtelen kijött a kapun, majd bólintott az úrnak. Ők is egymásra találtak.
Az egyik legromantikusabb pillanat az volt, mikor egy fiatalember tűnt fel. Egy ifjú hölgy rögtön oda is ugrott hozzá és szorosan megölelték egymást. Pár pillanat múlva pedig heves csókolózásba kezdtek. Nagyon szép volt két embert látni, akik ilyen mély szerelemben vannak, akik ki voltak éhezve egymásra.
Előbb – utóbb a barátnőm is feltűnt. Mi is megöleltük egymást.
Minden egyes percet a szeretet hatott át az érkezési kapunál a reptéren, szombaton.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s