A legendás hercegnő

15 évvel ezelőtt egy elfogadhatatlan halálhír sokkolta a világot, autóbalesetben meghalt Lady Diana.

Diana a szívek hercegnője volt, puszta személyiségével és megjelenésével hatást tudok gyakorolni emberek tömegeire. Egy anya, feleség, akinek élete legendás, halála pedig misztikus. Ma rá emlékezünk.

Ugye senkinek sem kell bemutatnom őt?
Egy fiatal lány, aki 1981-ben házasságot kötött Erzsébet királynő fiával, a brit trón várományosával. A házassággal a média első számú célpontjává vált, lesifotósok hada követte minden lépését. Ő azonban a népszerűségét jó célokra használta.  Sokat jótékonykodott, aktív vöröskeresztes volt. Felhívta a nyilvánosság figyelmét a taposóaknák által okozott emberi sérülésekre, kezet fogott egy
leprással is, ami jelentős mérföldkőnek számított. Szeretett segíteni embereken, különösen a
gyerekekért rajongott, az alapítványa több gyermekekkel foglalkozó korházat is támogatott.
A megjelenésével, öltözködésével divatot teremtett a nők körében, ám személyiségében mindig megmaradt egyszerű és hatalmas szívű. Könnyedén tudott kapcsolatot teremteni másokkal kortól és vallástól függetlenül. Ő egyszerűen zseniális volt az emberekkel való kommunikációban. Nem csoda hát, ha rengeteg követője akadt, nagyon népszerű volt, sokan szerették.
Az életét ugye ismerjük, két fia született, majd a 90-es években elvált a férjétől.  Ám hiába vonult később vissza, a népszerűsége töretlen maradt. Népszerűbb volt, mint Károly herceg. A házas évek alatt pedig pozitív imázst épített a királyi családnak.
1997-ben Dodi al-Fayed-el kezdett egyre többet mutatkozni, randizgatni. Az utolsó képek egy franciaországi nyaraláson készültek a párról, ahol még Diana önfeledten mosolyog. Talán végre sikerült megtalálnia a boldogságot…, de ezt már sosem tudjuk meg.
1997. augusztus. 31-n Párizsban, autóbalesetben életét vesztette tragikus körülmények között. A halála máig tisztázatlan kérdés az emberek szemében. Túl sok a „ha”, néhányan úgy gondolják, előre megtervezett gyilkosság volt, néhányan a lesifotósokat is okolják. Az igazságra talán soha nem derül fény.
Lady Diana személyisége, varázsa, a társadalomért tett munkássága maradandó. Ő a XX. század legendás hercegnője. Kultusza örökké élni fog.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s