Mama mesél: Jön az új rovat!

Elindítok egy új rovatot az oldalon. Az ötlet onnan jött, hogy a mamám is ír! Bizony! Lassan közel a 90 évhez felfedezett magának egy új hobbit.

Szegény sokat van otthon egyedül, a mozgásában is korlátozott. Így magányban megélni minden napot nem egyszerű dolog. Rádiót szokott hallgatni, és ha éppen úgy jön, írogat a régi időkről. A tesóm vásárolt még 2009-ben egy füzetet neki, hogy abba meséljen a korábbi dolgokról. Innen indult a történet, innentől kezdve teltek a sorok. Én csodálom érte a mamámat, ilyen idős fejjel még milyen jól tud fogalmazni és mindent kézzel leírni!, igazán elismerésre méltó teljesítmény.
A mama még tényleg a régi világban volt gyerek, nőtt fel. Fogalma sincs mi az az internet, egyáltalán az egész virtuális világ. Ellenben tudja, hogyan kell otthon szappant főzni, az állattartáshoz is ért, a növények vetési és aratási idejét is jól ismeri stb. Ő egy letűnt kor élő és talán utolsó (az utolsók közötti) képviselője, a szememben igazi érték! Ő maga a személyével egy csoda.
A kézzel írt füzetéből fogok mazsolázgatni, történeteket virtuális papírra vetni. Néha csak egy-egy rövid sor, de néha pedig hosszabb terjedelmű szöveg fog érkezni.
Nyissuk ki hát szívünket, haladjunk vissza az időben! Engedjük, hogy a mama elrepítsen minket egy évtizedekkel korábbi világba!

Reklámok

Mama mesél: Jön az új rovat!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. TBM szerint:

    I love hearing people’s stories about their lives and what history they’ve witnessed. When I studied history in school, I concentrated on the history of every day life since I find the “normal” folks so fascinating.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s