Az első olimpiai hétvége, London

Mielőtt még nagyobb témába vágnék, mert jönni fog egy új rovat a honlapon! Írnék most pár szót arról, amit eddig láttam az Olimpiai játékokból.

A megnyitó ünnepség egyszerűen fantasztikus volt. Minden, ami Brit. Büszkék a saját nemzetükre, a zenéjükre, történelmükre, de ez így lenne minden országban természetes. Olyan gyorsan pörögtek az események a stadionban, hogy kapkodni kellett a fejünket. Hogyan került pár torony elő a semmiből? Honnan jön az a gyönyörű fénykarika? Hoppá egy ház kivetítő! Dinamikus és tempós, rendkívül jól megszervezett volt a nyitó műsor. Igazán le a kalappal tényleg.
Kiemelnék pár nagyon szép – emlékezetes részletet:
A királynő és Mr. James Bond. A kedvenc részem:


Felejthetetlen Mr.Bean újra:

Finálé, tűzijáték:

Szombaton elstartoltak a játékok, teljes erővel folynak a történések, sokszor egy időben is. Tegnap igazából nem tudtam megfigyelni semmit, mert nem voltam itthon egész nap. Olvastam viszont, hogy cselgáncsban bronzérmet nyert nekünk egy magyar versenyző hölgy (Csernoviczki Éva), aki így megkezdte Magyarországnak az éremgyűjtést. Úszásban sajnos a nagy esélyesünk Cseh László nem jutott tovább…, de Gyurta Dani viszont szépen menetelt előre. Tegyük hozzá, hogy Phelps sem hozta a régi formáját.
Ma a női utcai biciklizés volt, ami miatt sok utcát lezártak. Szerencsémre a közelünkben hajtott el a mezőny, így kisétáltam a zuhogó esőben, hogy elcsíphessen életem első, személyes, élő, olimpiai pillanatát. A nyertes egy holland nő lett, a második helyen pedig egy brit ért be a biciklijével, így már megvan az első angliai érem is, örülhetnek a szigetország lakói.
A felvett másodpercek:


Magyar vonatkozásban még meg kell említenem a judózó srácot (Ungvári Miklós), aki elhozta nekünk az ezüstérmet.  Gratulálok, remek munka volt! Sajnos azonban, hogy a délután folyamán a vízilabdázó csapatunk kikapott a szerbektől… A szerbek amúgy erősek, rögtön gondoltam, hogy nem lesz egyszerű meccsük.  Közben olvasom, hogy vívásban előre törtünk, most este szurkolni kell Szilágyi Áronnak, aki megszerezheti az első aranyunkat!
Így állunk most. Nektek mi tetszett eddig a legjobban? Melyik sportágakat szeretitek?

Reklámok

Az első olimpiai hétvége, London” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s