Danielle Steel: Boldog Születésnapot

Még nem a születésnapomhoz kell gratulálni. Csupán a könyvtárban jártam a múlt hónapban, és tudatosan kerestem Danielle Steel műveit. Elég sokat olvastam tőle, így már mondhatni, nehéz újat találni magamnak. Végül a választásom a Boldog Születésnapot című műre esett. Tetszett a borítókép is, olyan ennivaló volt.
Több tucat könyvet olvastam már az írónőtől, így elég jól ismerem már. Azt pedig mindenki tudja ugye, hogy ezek romantikus, szerelmes művek, csöpög a nyál, ahogy a tesóm mondaná. Továbbá tapasztaljuk, hogy a művek szereplői gazdagok, sikeresek, akik nagyon jó körülmények között élnek, ritka az, mikor mezei munkájú ember van a központban. A könyvekben előjönnek a márkák is, mind a Chanel, Tiffany stb. Danielle Steel szereti részletesen leírni az öltözékeket, ékszereket is, amit az emberek hordanak. Ilyen szempontból eléggé elrugaszkodott a történet. Egy átlagember soha nem fogja ezt a világot megélni az életében, maximum a könyvet olvasva tudja magát beleképzelni az exkluzív környezetbe. A másik folyton előkerülő dolog, az értékvesztés. Sok mű elején valakinek a halála következik be, amit a többi szereplők megsínylenek. A történet végére azonban mindig kivétel nélkül visszaáll az idilli állapot. Új szerelmet, családot találnak.
Egy új dolgot viszont észrevettem. Az idővel, ahogy jönnek ki az újabb és újabb könyvek, az írónő egyre jobban beleszövi a könyveibe a modernkori életünk helyzeteit. Értem itt például, egyedülálló nő gyerekvállalás előtt, élettársi kapcsolatok, terrorista akciók, botox kezelés st.
A Boldog Születésnapot-ban a főszereplő egy TV-ben szereplő elismert sztár, személyiség, aki 60. életévét töltötte be éppen. Az ő lánya egy étteremtulajdonos, aki pont 30 lett. A TV-s társaságnál pedig dolgozik egy sportriporter, aki 50. születésnapját ünnepelte. Véletlen mind a hárman egy napom születtek. Mindegyikük egyedülálló. Innen bonyolódik a történet. Egy kis baleset következik be, a TV-t megszállják a terroristák, egyéjszakás kaland (amiből nem kívánt terhesség lesz). A szálak jól összekuszálódnak, de a mű végére minden kisimul, mindenki boldog lesz, sőt a családba megérkezik az új tag is, a pici baba. Csodálatosan szép Happy End-el befejeződik be a könyv.
Miért is szeretem Danielle Steel műveit? Nekem tetszik, mert tele van érzelemmel, családi helyzetekkel és utazásokkal. Engem el tudnak gondolkoztatni az egyes szituációk, bele tudom magam élni egy-egy szereplő helyzetébe. Itt a Boldog Születésnapot-ban érdemes azt a részt elolvasni mindenképpen, hogyan éli meg a nem kívánt terhességet a csaj. Mit érez, mikor meglátja az első ultrahangos képet a pici magzatról! Komolyan mondom, aki gyerekellenes fiatal, nem hiszem, hogy nem fog rá benyomást tenni az a pár oldal.
Van egy ismerősöm otthon, egy idős néni (egyedül élő özvegy), aki szintén nagy rajongója az írónőnek. Ő azt mondta nekem egyszer, hogy a könyvek nélkül üres és kietlen lenne az élete. Ezek a szeretettel átszőtt, mély érzelmeket hordozó történetet adnak neki erőt a mindennapokhoz a magányos életében.
Szerintem nem kell több magyarázat a miértre.

Danielle Steel: Boldog Születésnapot” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. hajdulaszlo szerint:

    Agatha Christie regényeiben sok konzervgyári munkás van. A napokban éreztem azt, hogy jó lenne valami jó könyvet olvasni, Ilyenkor nyáron jól szokott esni. Egy pár éven keresztül sorban jöttek ki a “skandináv krimik”.Volt egy nyár, amikor a révfülöpi strandon naponta megvásároltunk egy-egy Agatha Chritie könyvet.Olyan hülyék voltak nálunk vendégségben, hogy már korán reggel, mint valami ndk-s túrista lementünk a strandra olvasni.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.