Labdarúgó Európa – bajnokság 2012

Utoljára 2010-ben írtam hasonlóakat, mikor a labdarugó – világbajnok fejeződött be Dél-Afrikában. Vasárnap volt a mostani döntő, legközelebb 2 év múlva fogja a foci az embereket hasonlóan megmozgatni.
Jelenleg rémesem gyors információáramlás van jelen a világunkban, így azt mondom, ilyen Európa bajnokságban sem volt még részem. Egy-egy gól után rengetegen posztoltak a facebook-on, vagy éppen fejezték ki véleményüket. Mindenkiről tudtuk kinek szurkol, az állapotfrissítéseiből. Összességében mondta nem okozott túl nagy meglepetést az idei bajnokság. Már az elején a spanyolokat tippelték meg esélyes nyerteseknek, most pedig már tudjuk, igazuk is lett. Bár hozzá kell tennünk, hogy egy hajszálón múlt a döntős szereplésük, mert a portugálok megszorongatták egy kicsit őket. 11-es párbajban azonban még is ők voltak jobbak.
 Én a franciáktól azért többet vártam volna. A németek most is pechesek voltak, mint az elmúlt években már annyiszor. Gyönyörűen meneteltek előre, mindent nyertek, de az olaszok ellen valami történt. Megijedtek, hogy nem jutnak tovább a döntőbe, túl nagy volt a stressz, nem tudom, így csak dobogó közeli helyen végeztek.  
A döntőben Spanyolország és Olaszország tudta összemérni foci tudását. Itt már nem volt kérdés, az olaszok jóval gyengébbek szerintem. Mit műveltek azonban a spanyol fiúk?! Úgy lőtték egymás után a gólokat, hogy szóhoz nem tudtam jutni. Egy-két, oké, de mikor már harmadiknál jártunk, végül pedig négy lett. Megették késő esti snackként az olaszokat! Legalább egy záráshoz méltó mérkőzés volt, legalább a spanyolok megmutatták, hogy megérdemelten viszik haza a trófeát. Nem tudom elképzelni, hogy volt olyan ember, aki megmerte volna tippelni a 4:0-s végeredményt. Így immáron 4 éve a Spanyolok uralkodnak a foci birodalom trónján, megingathatatlanul.

A kedvenc csapatainkért való szurkolást folytathatjuk 2014-ben, a Brazíliában megrendezésre kerülő világbajnokságon, illetve Európán belül legközelebb 2016-ban Franciaországban. 

Reklámok

Labdarúgó Európa – bajnokság 2012” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. hajdulaszlo szerint:

    Szerencsésként azt sem tudtam mikor kezdődött, vége van-e egyáltalán. Mi magyarok ott voltunk-e egyáltalán. Érdekes, hogy manapság az információ minden irányból jön, fele annyit sem tudok dolgokról. Ugyanis ahhoz facebookolni kellene, a 600 x tv csatorna közül meg kellene találni a releváns hírforrást. Régen meg kidobolta a kisbíró, az iskolában, kocsmában, munkahelyen a fontos dolgokról beszéltünk. Ma a való világban nem beszélünk a fontos dolgokról, mert úgy gondoljuk arra ott a virtuális tér.

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s