Queen’s Diamond Jubilee


Ez a hétvége sem lesz könnyen felejthető a brittek életében. Már megint egy újabb hosszú holiday-t kezdtünk meg, ami egy nagyon rangos eseményt tartogatott magában. A királynő idén ünnepli megkoronázásának 60. évfordulóját. Micsoda hosszú idő, ez már egy emberélettel is vetekszik, nem csak, hogy uralkodás. Egy internetes oldalon azt olvastam, hogy talán még soha nem volt ilyen népszerű a királynő, mint mostanában. Az angolok 4/5-e támogatja a monarchiát, kiáll a személye mellett.
Ma volt a nagy ünnepség a belvárosban. Bulizni és partizni, felvonulni itt Angliában is tudunk. A lakosság pedig igencsak büszke a nemzetére, szóval sok ember magára öltötte a zászló színeit, viselt ilyen mintázatú kabátot, felsőt, sapkát. Néhányan a körmüket és hajukat is befestették az alkalomhoz illően. Én már tegnap kíváncsiságból tettem egy sétát a Parlament körül, hogy felmérjem a terepet. Nagy volt a készülődés, kordont húztak, ideiglenes kapukat építettek, a rendőrség is fel – alá masírozott. A Temzén vízirendőrség haladt el többször motorcsónakkal, egyszóval tényleg az utolsó ellenőrzéseket végezhették a szombat délután folyamán. A londoni közlekedési oldalon olvastam, hogy autóval senki ne akarjon vasárnap a belvárosba indulni, legalábbis ha nagyon nem kell. Egy csomó utat lezárnak, a hidakat sem lehet majd használni.
Ma reggelre jó pocsék idő köszöntött ránk, pont a nagy jubileumi ünnepség idejére romlik el az idő, ilyenkor tudom azt mondani, nem Angliában lennénk, ha nem így történne. Az én esetemet pedig még tovább rontotta, hogy a District Line-val valami probléma volt és egyszerűen késve indult, majd megállt, szóval busszal kellett folytatnom az utam, majd egy másik metrót elkapnom… Brrr. A belváros természetesen dugig volt, tömeg, de ezzel tisztában voltam, nem ért meglepetés. A Temze parton óriási tömegek, nem sok esély volt onnan bármit is látni, csupán a kivetítőkről tudtuk nyomon követni az eseményeket. A királynő fehér ruhát viselt, Kate hercegnő pedig vadító pirosban volt.


Angliában a Gyémánt jubileumra egyszerűen azt mondták, egyszer az életben esemény. Valóban, ezt nem lehet többször megélni. A Temzén is ennek a jelentős évfordulónak megfelelően óriási csónak flottás felvonulás volt. A Google.com is tisztelgett őméltósága előtt és a kereső lógóját az alkalomhoz design-olták. 

A programok sora pedig még nem ért véget, holnap és kedden is lesz még lehetőség a királynőt elcsípni, persze csak igazán kitartó és türelmes embereknek tud ez sikerülni.

Reklámok

Queen’s Diamond Jubilee” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. nemethv szerint:

    Nem tudom, en nem estem hasra a dolgoktol. Marmint eleg szerencsesen jo helyrol es melegbol tudtam nezni a hajókat, minthogy az irodánk pont Blackfriars Bridge mellett van, de vegulis egy jo csomo hajó volt, és kesz. Ezzel annyit akarok mondani, hogy a 4 esemenybol ami a 4 napon zajlik, a hajókat leszamitva 3 nem igazan publikus (mar ha azt vesszuk hogy vajmi keves ertelme van a Trafalgar Sq-nal allni, hogy kivetiton nezze az ember a koncertet), es mivel az eso elmosta az utcai partyk jo reszet, nekem sokkal inkabb egy standard hosszu hetvegenek tunt mint egy baromi nagy unnepnek. A marketing reszrol beszeltunk a masik blogon 🙂
    Es ha megnezzuk hogy Erzsebet milyen unott fejet vagott tegnap a koncerten, na az kulon egy cikket megér 🙂

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s