National Express vs. Volán

Szerintem már senkinek sem kell bemutatnom azt, hogy milyen drága Angliában utazni. Már eleget beszéltem róla eddig is, de most egy kicsit részletesebben szeretnék belemenni a dolgokba. A magyar volán csendesen elbújhat a National Express mellett. Első szempontként rögtön a buszokat említeném, itt szinte sohasem késnek, nagyon rendezett és kontrolált az egész járatrendszer. Mindenhol van biztonsági kamera is felszerelve, bliccelés kizárt, mert a buszvezető amúgy nem is árul jegyeket. Előre meg kell venni, ez persze saját érdekünk is, hiszen ha tudjuk az utazás időpontját, már érdemes rögtön foglalni. Itt az árak függenek szezontól, napszaktól, naptól is. Például tavaly áprilisban Húsvétkor az indulás előtt vettem a jegyem Birminghambe délben, ami 18,5 Font volt. Visszafelé júliusban jöttem, de reggel 7-kor és több mint egy héttel előtte meg volt a jegyem, így csupán 9 Fontomba fájt. A legkényelmesebb megoldás, ha van számlád és tudsz interneten keresztül is fizetni, mert akkor pár kattintással a fotelből meg tudtad vásárolni a jegyed, amit kérhetsz SMS-ben is, szóval még nyomtatnod sem kell papírt.Itt a buszokon állni tilos, nem szállhatnak fel többen,mint a férőhelyek száma. 
Magyar Volán társaságok, annyi jegyet adnak el, amit csak tudnak, nem érdekel senkit, ha 120 %-os teltséggel futnak a buszok, a menetidő még talán tartható, de a felszállási, indulási időpontok azok tényleg csak tájékoztató jellegűek, nem lehet bennünk bízni egyáltalán. Előre a jegyed megvenni értelmetlen, sőt nem is tudod, ezt csak aznap vagy a vezetőnél teheted, de ha előre is vennéd, mit számít, mert nincs hozzá helyfoglalás. A buszsofőrök pedig nem éppen a kedves kategóriába tartoznak sokszor, ellenben itt Angliában kedvesen köszönnek, megkérdezik, hogy vagy. A busz indulásakor pedig köszöntő szöveget is mondanak a mikrofonba, elmondják az általános biztonsági dolgokat is, vészkijárat stb. Most tavasszal pedig akciós jegyeket árulnak, szóval most egy-két helyre szemtelenül olcsón el lehet jutni, de tényleg! A buszok pedig kényelmesek, szellősek, időben érkeznek, szóval én maximális elégedett ügyfele vagyok a National Expressnek. Ha utazom őket nézem meg először, pozitív továbbá, hogy nagyon sűrűn járnak az egyes vonalakon a járatok, fél és egy óránként bizonyosan. 
Hajrá Volán, ahogy a fehérvári jégcsarnokban a meccseken szoktuk kiabálni, de ott a hokicsapattal szimpatizálunk, ha másban még nem is, de egy sikeres hokicsapat szponzorálásában átütő a cég!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s