Húsvét napja avagy filmezés ezerrel ( I don’t know how she does it)

A Húsvét egy döglött kutya volt az életemben, legalábbis az otthoni dolgokhoz képest. Hiányoltam mindent, a várakozást, az ünneplést, a készülődésről pedig nem is beszélek. Tudjátok, most kimondottan jól esett volna, ha estére mindenféle kölnitől bűzlenék, mert azt jelentette volna, hogy sokan megkerestek a nap folyamán. Itt semmi sem történt. Tegnap összegyúrtam egy kalácsot, ami jól sikerül, legalább egy picurka köteléket jelentett a Húsvéthoz. Az idő is rosszra fordult, energiavámpír ez a szürke és esős égbolt, punnyasztó és kedvetlenítő is. Semmihez sem volt kedvem, még csak az orrom sem dugtam ki a házból. Délután filmet néztem, így ütöttem el az időt.


 Most a Die Hard-ot néztem, de nem erről szeretnék írni, hanem a I don’t know how she does it-ról. Ezt pár napja néztem meg és mély benyomást tett rám. Karrierista és családalapítás előtt álló hölgyeknek különösen a figyelmébe ajánlom. Borzalmas nehéz összeegyeztetni a gyerekeket a kemény és estébe nyúló munkával, esetleg utazgatással is. Lehetetlen a szituáció, arról pedig nem is beszélve, hogy az agyadnak 3 felé kell teljes gőzerővel koncentrálnia. A gyerekeid dolgait is a kezedben kell tartanod, a munkádra is oda kell figyelned és a te és házastársad életét sem hanyagolhatod el. Ha pedig pici gyerekeid vannak, hát bizony gyakran elő tud fordulni, hogy a kosztümöd fogkrémes lesz, beborzolják a hajad, felhasítják a harisnyád, szóval egy kész művésznek számítasz, ha ezek mellett professzionálisan tudsz a munkahelyedre megérkezni. Én tanácsolnám, hogy bent tartsunk egy tartalék ruhát, mert soha nem lehet tudni… Ez a film azért is különösen érdekes számomra, mert eskü olyan, mintha az itteni anyukáról mintázták volna. Azonos a szituáció, rohanás van, folyamatos agymunka és koncentrálás, képzeletbeli lista írása is. Mélyen szimpátiát tudok érezni vele, illetve a Sarah J. Parker által megformált anyukával is. Csúcsteljesítményt nyújtanak ezek a nők. Nekik pedig még szívűk is van, szóval tényleg nehéz egyensúlyban lenni a magán és munkaélet határán. Itthon már a benti dolgok járnak a fejükben, bent pedig az itthoni dolgok… 

Ha rám hallgattok, akkor muszáj megnézni ezt a filmet. Egy kicsit az embert is át tudja értékelni, hogy elgondolkozzon a munka, pénz vagy a családdal töltött idő a fontosabb –e. 

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s