Az öltözködés, divat Angliában

Reggel úgy keltem, hogy ma is szeretnék valamit írni, de nem tudtam, hogy mit. Az élet szerencsére választ adott nekem, az anyuka az újságostól jött haza egy divatmagazinnal a kezében. Igen, még nem írtam az angliai divatról, már ha egyáltalán van itt ilyen? Itt mindenki úgy öltözik, ahogy akar a maga módján, akkor úgy van elfogadva. Itt már nem lepődöm meg lassan semmin sem. 8 °C-ban harisnya nélkül egy szál nyári miniben és orbitális magas sarkúban sétáló lányokon sem. 

Az sem ciki, ha lila szoknyát veszel fel piros felsővel, hozzá pedig egy rokker bakancsot választasz, ez itt teljesen természetes, ettől olyan színesek az utcák. Szerintem itt Angliában iszonyat összegeket költenek az emberek a ruhásboltokban, mert a legújabb kijött darabokat meg kell venni, mert csak pár Font… A fiatal au pair lányok is mikor ide kerülnek komolyan mondom farkasszemet kapnak (egyik kedves ismerősöm kijavított, a helyes kifejezés, a vérszemet kapnak. Köszi 🙂 ). Ha megkérdeznénk őket, jó páran azt tudnák válaszolni, hogy a fizetésük egy jó része bizony ruhára megy el… Hiába folyik ki a szekrény, szükséges az újabb és újabb darab. A napokban láttam a csoport oldalon, hogy egy csaj sorra rakja ki a ruháit eladásra, és be is vallotta, hogy egy kicsit túlköltekezte magát, a darabok többségét pedig még csak fel sem vette soha, most pedig újra pénzzé akarja tenni a mohóságát, hát igen…
Na de hol is hagyjuk a pénzünket? ez ugye a fizetésünk függvénye is, milyen kategóriás boltokat tudunk látogatni. 

Az au pairok és a tanulók nagytöbbsége szerintem a Primarkba jár, ahol aztán van minden a zoknitól a bikinin át a cipőig is.( Az árak: melltartó+alsó – 6 Font, rövidnadrág – 5 Font, leggins – 3 Font, felsők – 2 Fonttól, farmerok – 9 Fonttól, pulóver – 10 Font, ballerina cipők – 4 Fonttól, ékszerek – 1 Fonttól, dressek – 10 Fonttól, szóval olcsó, ha az otthoni piaci árakat nézzük. Ez nem a józsefvárosi lepukkadt hely, de az árak pedig ott vannak). Ezek az üzletek sohasem üresek, sőt inkább tömve vannak, főleg ha az Oxford Str-re vágyunk, de inkább ne vágyjunk oda, mert az öltözőfülkéhez való jutáshoz jó, ha 20 percet kell sorba állnia az embernek. A Primark az tényleg nagyon megy, az egyik kedves ismerősöm is mindig mondja, most ezt vettem ott, most azt. Ez is csak pár Font volt meg az is, de ha összeadnánk a „csak” pár Fontot bizony egy szép összeg tud ám kikerekedni, szóval ésszel!

A külföldiek (bevándorlók) körében még nagyon népszerű a Charity shop. Itt is aztán meg tudunk ám kapni bármit, tányérokat, ruhákat, bútorokat, könyveket, DVD-k, plüssöket, amit csak el tudsz képzelni. A lényeg az, hogy az angol családok leadják a felesleges holmikat, amit az alapítványok adnak el újra, vagyis a vásárlásokkal támogatunk egy jótékonysági célt. Itt Angliában minden utcasarkon van egy Charity shop komolyan mondom, választék van. Én azt mondom érdemes rendszeren benéznünk, mert tényleg remek kis darabokat lehet jó áron kifogni. Soha senki meg nem mondaná, hogy a La Coste felsődet mondjuk egy ilyen helyen vetted 3 Fontért.
A következő szint legyen a H&M, M&S, Neu look stb. majd mondjuk a Zara és egyebek.
Egy üzletet még a végén kiemelnék, a TK MAXX-t. Ez olyan kategória, mint nálunk Budaörsön az outlet. Szóval kifutott modellek stb márkás gyártóktól 70-50-30%-al olcsóbban. Cipők terén érdemes itt körülnézni, mert bizony vannak jó kis darabok. A másik jó benne, hogy egy helyen van rengeteg választék, nagyobb a valószínűség, hogy találsz magadnak valami love at first seeing ruhát. Nyáron az esküvőre határozottan itt szeretnék majd magamnak bevásárolni. 

Reklámok

Az öltözködés, divat Angliában” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Hanna szerint:

    A következő sorokat az egyik szívem csücske ismerősöm írta e-mailben, de mivel szeretem a kritikát, ötleteket, így megosztom itt is.
    “Jó,akkor engedj meg még egy apróságot,most már merem írni. A divatról írt elmélkedésed is érdekes volt,de abban is volt egy olyan fordulat,amely mosolyt csalt az ajkamra. Arról van szó,hogy aki huzamosabb ideig külföldön van,az előbb-utóbb óhatatlanul összekever egy-két hazai szólásmondást,hasonlatot.Ez az öcsémnél jóval hamarabb bekövetkezett.De ő 1996-97-ben,középiskolásként volt kint egy tanévet,és akkor még a távkommunikáció alacsonyabb szinten volt,mint ma,heti 1-szer beszéltünk telefonon.Vagyis: ritkábban használta az anyanyelvét.És hát amikor levelet írt haza (postán,papírformában),akkor írt egy ilyet: ,,Fizethettünk,mint a pengős malac.” -A pengős malac hasonlatot a visításra alkalmazzák.A fizetésre pedig: ,,Fizethet,mint a katonatiszt.”
    Nos,te meg azt írtad,az angol divat kapcsán,hogy az au-pair lányok farkasszemet kapnak. 🙂 Nem farkasszemet! VÉRSZEMET! 😉 Farkasszemet, azt nézni szoktak!Egymás szemébe nézve.Vérszemet meg az kap,aki kapva kap egy ötleten,megtetszik neki.De ez is olyan helyes volt…:)”
    Én imádtam ezt a véleményt, remélem ti is fogjátok 🙂

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s