Gyerekműsorok Angliában

Most egy kis kitérőt szeretnék tenni. Arról szeretnék most pár szót ejteni, hogy mit néznek itt Angliában a 4 év körüli kislányok. Az első helyen álló nagy kedvenc Dora az explorer, amit Magyarországon is vetítenek, de vétek magyar nyelven nézni, mert borzasztó agymosottnak érződik az egész program. Angol nyelven pedig azt mondom van értelme, hiszen spanyol szavak tapadnak a gyerekre, a megoldó készségét és tárgyismereteit is fejleszti. Felnőtt fejjel is ott tudok ülni és nézni a műsort. A második helyre a Ben and Holly’s Little Kingdomot tenném, egy világ ahol tündérek és törpék élnek, ahol minden mütyürnyi és különböző kis ostoba helyzeteket oldanak meg. A sorban következik a Peppa pig, ami talán az egyik legbugyutább. Idétlenül megrajzolt figurák, piti események, röfögés és sárban ugrálás, nem a kedvencem. Sok családnál kábeltévé van, szóval van egy tucat gyerekcsatorna, ahol megtaláljuk a Tom és Jerry-t is, a Mickey Mouse Clubhouse-t, Disney hercegnős storykat, hogy a Spongya Bob-ot ne is említsem. Ha az nézzük, hogy mit szeretnek nézni és milyen mesés termékeket szeretnének kapni ajándékba a kislányok, akkor a Disney magasan vezető pozíciót foglal el. Minden pici hercegnő szeretne lenne, Belle, Hófehérke stb ruhában szeretnének mutatkozni, imádják az ékszereket is, a fejdíszeket, a szülők pedig természetesen mindent megvesznek nekik különösebb kérés nélkül. Ezekből adódóan már kiválóan ismerem a hercegnők angol neveit, öltözékeiket, szóval a Disney kultúrám határozottan fejlődött az elmúlt fél évben. A kedvencem az Ariel, nekem valahogy a vízben való élet a szabadságot jelképezi, a fesztelen örömöt.
A gyerekműsoroknak pedig még haszna is van, hiszen egyszerű az angol nyelvezetük, kezdő és haladó nyelvtudással rendelkező embereknek is ajánlóm, fejleszteni tudja a hallásértést. Eleinte felirattal néztem, de mára már kimondottan zavarna, ha a képernyő alján felbukkannának a betűk. Ha szépen odafigyelek kiválóan értem már a beszédeket, mert a fülem ráállt. A kötelező így összekötődött a hasznossal. A későbbiekben, ha lesz gyerekem, nem fogom engedni, hogy magyarul nézze ezeket a műsorokat… az ő érdekében természetesen. 

Reklámok

Gyerekműsorok Angliában” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Névtelen szerint:

  Szia Hanna,
  A mesefilmeket hol tudtad felirattal nézni? Vagy Angliában a kábeltévé ezt is szolgáltatja…? A gyerekek még nem tudnak olvasni, ezért nem készítenek rá feliratot.
  köszi
  Andi

  • Hanna szerint:

   Szia Andi,
   A kábéltévé szolgáltatóknál van olyan menü, hogy beállíthatom, hogy látható legyen a felírat. De ez szerintem nem kábéltévé függő, hanem a csatornától függ, de szinte mindent lehet felirattal is nézni, még az élő adásokat is.

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s