A pofon osztogató duó

Tegnap az egyik internetes közösség oldalán szemembe ütközött egy link, Kincs, ami nincs című amerikai vígjáték. Rögtön megindultak a gondolataim, hiszen én is személy szerint rengetegszer láttam a filmet, néha bizony nagyon jókat nevetve rajta. Hát persze, ki ne hallott volna a két olasz színészről, akik világhírre tette szert közös filmjeik által! Carlo Pedersoli és Mario Giotti vagy, ahogy mi ismerjük őket, Bud Spencer és Terence Hill. A két ellentétes karakter, akik meghódították a nézők szívék. Carlo pályafutását vízilabdázóként kezdte, majd a filmvilágban kötött ki. Mariot pedig korán felfedezte a filmes szakma. A közös filmjeik előtt már többször találkoztak, együtt versenyeztek a Lazio csapatban, ám akkor nem alakult ki szorosabb kapcsolat köztük.

Remek ötlet volt a két színészt „összerakni”, igazi klasszis párt alkottak a 70-80-as években. Terence a vékony, jóképű, szőke, míg Bud a nagydarab, szakállas kemény fickó, tuti siker lett belőlük. Persze a jó színészeken kívül, kellett egy nagyon élvezhető és poénnal telerakott story is, hiszen így lesz szerethető és élvezhető az egész történet. A filmjeikben az is nagyon tetszik, hogy hiába van annyi bunyós és kemény jelenet, vért soha nem látunk! Neked melyik a kedvenced? A kincs, ami nincs, Bunyó karácsonyig, Bűnvadászok? Széles a paletta, van választási lehetőségünk. A két színész mindegyikben a jó fiúk oldalán áll, persze soha nem ússzuk meg száraz pofonok nélkül, néha pedig az emberek foga is úgy hullik, mint a hó télen. Pont ez az ő stílusuk, ez az egyedisége a filmjeiknek.

Én a 90-es években szerettem meg őket, az egyik igazi nagy kedvencem a Nincs kettő négy nélkül lett. A történet, hogy két gazdag ember hasonmását kell eljátszaniuk, persze jó pénzért cserébe. Az egyik kedvenc szálló mondatom, mikor odamegy a két fickó Bud-hoz és mondják: elképesztő, káprázatos…Bud válasza: köszi, fűvel nem üzletelek. (A magyar szöveg írok és szinkronszínészek is jó munkát végeztek.) A filmben tetszik, hogy milyen vicces módon próbálnak a „jó világba” beilleszkedni, igen, 10-kor pár banán jól fog esni… A sofőrjeikkel is hatalmas poénokat csinálnak. Úgy ahogy van, nagyon jó a story, rongyosra rézhető, nem lehet megunni!

Eltelt pár évtized a filmek készítése óta, de még mindig szívesen tűzik őket a csatornák programjaikra. Talán még az én gyerekeim is ismerni fogják őket.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s