Péntek esti koktélok

Múlt héten megint jártam a könyvtárban és szokásommal ellentétben nem Danielle Steel könyvet vettem ki. A polcokat mustrálgatva egy igazi tini regény akadt a kezembe. Péntek esti koktélok, hát persze, hogy fiatalon bizony szeretjük a bulikat, a baráti társaságban eltöltött estéket, a koktélokat úgyszintén. A hátlapom átfutottam a történet tartalmát és kikölcsönöztem.

Van két fiatal hölgyemény, akiknek minden péntek este egy szenteste, egy kihagyhatatlan közösen töltött csajos program néhány pohár Margaréta koktél mellett. Kortyolgatnak, közben pedig kibeszélik az aktuális hetet, pasi storykat. Egyik ilyen alkalommal felöntenek a garatra és utána csúnyán másnaposan ébrednek. A pasis történetek és a bódult másnaposság hatása alatt gyorsan kigondolnak egy honlapot, amit azok számára hoznak létre, akikkel kitoltak az exbarátjuk. Ők elkezdik a gondolatmenetet saját maguk életéből vett eseménnyel, a folytatást pedig a hölgytársadalomtól várják. Beindul a forgalom az oldalon, rengetegen ki akarják magukból beszélni a szemétláda barátjukat, exüket. Itt a nagy lehetőség, pénzt keresni az interneten! jön az ötlet, szóval létrehozatják a „minden pasi egy szemét” internetes oldalt. A briliáns ötlet pedig meghozza a gyümölcsét, hatalmas nagy lesz a forgalom a weblapon, sok-sok személyes storyval tele, amit az átvert hölgyek írtak. Innen kezdődik a bonyolódás. Főhősnőnk Gemma felvesz egy személyi asszisztenst, akit az egyik barátja ajánl neki, akit Christnek hívnak. Egy rádióműsorba is meghívást kap Gemma, ami még nagyobb löketet ad. Kicsit túlzásba is esik a férfitársadalom szapulásával, egyre indulatosabb és elkeseredettebb cikkeket kezd írni, főleg mikor megtudja, a szemét exe eljegyzett egy lányt, akivel hamarosan házasságra fog lépni. Ez a dolog teljesen feldúlja, a barátaival is jól összeveszik. Kimarad a pénteki koktélozás is, pedig azt soha nem hagyta ki még eddigi életében, kivéve mikor nagyon beteg volt. Egy anonim rajongójával folytatott beszélgetés után kicsit elgondolkozik, kezdi rendbe hozni az életét, újra elmegy a barátnőjével koktélozni is. Szépen megtalálják a pohár fenekét megint, majd otthon a régi pasijaiktól kapott tárgyakat kezdik el elégetni, míg a függöny lángra nem kap, és a szomszéd kihívja a tűzoltókat… Ilyen és ehhez hasonló abszolút hülye storyk vannak még a könyvben, olyan rózsaszín ködbe burkolózott szórakoztató, kicsit bugyuta esetek. Abszolút csajoknak írt könyv! A történet végén Gemma összejön a személyis asszisztensével, kezdi megtalálni a saját lelki békéjét, végre képes továbblépni az exén, miközben ráébred, hogy nem minden pasi szemét, csak néha és bizonyos szituációkban fordulnak elő ezeket az esetek. A i-re pontot az teszi fel, mikor a volt barátja egy könyvet ajándékoz neki, egy naplót, amiben a közösen töltött évekről vannak emlékek. Tetszett a story, bár inkább ezt 18 éveseknek ajánlanám, akik még máshogy látnak dolgokat. Ez egy igazi, „cuki kis hercegnőcske vagyok”érzést ad, aki a tündéri kis álomvilágban éli életét.

A saját életemet nézve, azt kívánom magamnak a könyvből kiindulva, hogy legyen olyan jó barátnőm, akivel hetente egy közös estét eltöltök, amikor egymással foglalkozunk, kikapcsolódunk és lazítunk. Nálam is előfordult, hogy valaki szemét volt velem, de ő az ő volt, más nem lehet olyan, mint ő. Előre néző tekintettél és a „csak azért is megmutatom, hogy boldog leszek” érzéssel kell továbbmenni, hátunkat mutatni az ilyen pasiknak…

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s