A Természettudományi Múzeum

Tegnap az új családommal elmentem a Természettudományi Múzeumba, Londonba. Nagyon kedves volt tőlük, hogy meghívtak, csatlakozhattam a családjukhoz, nekem ez egy megtiszteltetés, igyekszem visszahonorálni a későbbiekben. Hihetetlen jó dolog, hogy Londonban egy csomó múzeum teljesen ingyen látogatható, érdemes lesz ezeket a későbbiekben is kihasználni, persze tegyük hozzá, ahova pedig belépőt kell venni, az nagyon drága (min 15 Font).

A Természettudományi Múzeum épülete lenyűgöző, kívülről inkább hasonlít egy kastélyra vagy régi templomba, nem is gondolnánk, mi húzódik meg az épületben. Kettő az egyben, az épület is maga nagyon látványos, hát, amit meg a belsejében megtekinthetünk, egyenesen fantasztikus. Belépve rögtön egy óriási dinócsontváz fogad minket, kezdődhet a felfedező túra. A kiállítás több részre van osztva: narancssárga, kék, zöld, piros zónák vannak. Mi tegnap csak egy kis szeletkéjét kerestük fel, mert megnézni az egészet nagyon sok idő. A leglátványosabb, legnépszerűbb talán a dinós tér, ahol X millió éves csontvázakat tudunk megtekinteni. Nagyon interaktívan módon elkészítették a T.rex valódi mását, ami mozog is, hangokat ad, kihagyhatatlan. Továbbá felkerestük még az vízi világ bemutató termét, amit úgy kell elképzelni, hogy élethűen elkészített állatokat láthatunk, hogy a valós méreteket és magasságokat el tudjuk képzelni. Egy elefánt is hatalmas, de egy bálnához képest ő is csak egy kis hangya. Az ismereteinket nagyon jól tudjuk bővíteni, mert annyi aktív rész van, ahol nyomkodni kell a falat, húzni, pörgetni dolgokat, az állatok mozgását meg tudjuk figyelni, hangjukat hallani, szóval nagyon mozgalmas és érdekes az egész kiállítás, úgy ahogy van. Különösen tetszett az apró rovarok bemutatása. Egy konyhába is beléphettünk, ahol a kis élősködőket mutatták be, legyek az élelmiszerekre veszélyesek, a szőnyegben is milyen kis lényeg tudnak megélni stb.

A pillangó életre kelését is nyomon követhettük, egy hatalmas hernyó volt kiállítva, ami zabált a fán, utána pedig egy gyönyörű pillangó lett belőle. Továbbá óriás katicák is figyeltek minket a magasból. Nagyon jó, mert a kicsi gyerekek is nagyon tudják élvezni az egészet.

Igazi kis mozgalmas nap volt a tegnapi, élveztem, boldog voltam, hogy itt lehetek, egy angol családdal élhetek.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s