Szingliség és párkapcsolat

Ha azt mondom szingliség, azt mondod Sex és New York. A négy hölgyemény, akik találkoznak a nagy metropolisban és kialakul egy szoros barátság köztük. Bár én a sorozatból semmit sem láttam, csak mostanában néztem meg a mozifilmeket, így csak arról tudok beszélni. A filmet nézve milyen jó is szinglinek lenni, folyton lógni a barátnőkkel, menő helyen dolgozni, drága és márkás holmikat vásárolni, igen, ezt biztos én is szeretném. A való életünkben azért nem élünk tündérke világban, nem sokan engedhetik meg maguknak az 500 $ -os cipőket sem, de abban meg hasonlítunk, hogy rengeteg szingli van. Én hogy megélem: egy független és szabad életet élhetek, anélkül, hogy bárkinek meg kéne felelnem a magánéletemben, a szabadidőmet nem másokhoz kell viszonyítanom, hanem saját magam osztom be, ahogy és úgy ahogy szeretném. Nem fog senki férfi sem kritizálni, nem kell semmilyen külső elvárásnak megfelelnem, a saját magam elvárásaimat tudom követni. Nem kell főznöm, mosnom, takarítanom másra, csak saját magamról kell gondolkodnom. Teljes és nyugodt életet tudok élni, pluszban azt tegyük hozzá, hogy így szabadon flörtölgethetek, vagy amire éppen kedvem támad és lehetőségem akad, kötetlen vagyok abszolút. Én élvezem ezt az állapotot az életemben, ami kisebb megszakításokkal, de már másfél éve tart. Olyan okból pedig felesleges lenne bárkit is keresnem, hogy el tudjam mondani, van barátom… Mielőtt még jönne a kérdés, válaszolok is, hogy nem érzem magam egyedül. Boldog vagyok, hogy annyi remek embert tudhatok az ismerőseim között, akikkel el tudom tölteni szabad időmet, akikkel jó kis programokat tudok csinálni, akik érdeklődnek utánam. Kell-e most ennél több, mint érezni a szeretet, ami körülvesz minket!?

Jöjjön most egy kis kontrázás. A másik oldalon állnak a kapcsolatbarátok, akik szerint, igen is kell egy komoly kapcsolat az ember életében kortól függetlenül. Olyan még soha nem volt, hogy mindenki egyet értett volna valamiben, tehát most a másik oldalba is próbálok a gondolataimmal belelátni. Ha tényleg nagyon szeretünk valakit (anélkül értelmetlen), akivel már együtt is élünk, elmondhatjuk, van egy tuti biztos pont az életünkben. Munka után hazaérkezve vár valaki, aki támaszként és bátorítóként mindig ott fog állni melletted, akivel megoszthatod életed minden pillanatát, elmondhatod neki szíved vágyait. Együtt tudjátok tervezni a jövőt, építeni a családotokat, haladni előre egymást segítve jóban és rosszban. Csapatot tudtok alkotni együtt, kiegyensúlyozva egymás erős és gyenge tulajdonságait. (Zárójelben megjegyzem, egy jó csapatmunka és gördülékeny együttműködés kialakulása a legfontosabb, szerintem fontosabb, mint egy vak szerelem, mert az elmúlhat, de a közösen épített „vár” sokáig tud állni, kibírja az idők próbáját is.)

Bármelyik verziót is választottuk már, fogjuk választani az életben, azt soha nem szabad elfelejtetnünk, hogy egy életünk van, vagy elbaltázzuk, vagy pedig úgy élünk, hogy tényleg el tudjuk mondani: jól érzem magam, boldog vagyok. Melyik szituációban tudnád ezt érezni?, ha egyedül vagy kapcsolatban élsz? A döntés rajtad áll, te járod a saját életpályádat, nem más teszi meg helyetted!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s