Vidék Város

Már hetek óta agyalok a váltáson, nagyon sokat kattog a fejem, most végre papírra szeretném vetni a gondolataimat is. Az ok, amiért annyit jár a fejem, hogy a városi vagy a vidéki élet húz jobban magával.

Vidéken élni jó, mert nyugodt és csendes, nagy valószínűséggel tiszta környéken lakik az ember, ahol nem kell félnie a különböző szmog riadóktól sem, mert sok bokor és fa van, persze jóval kevesebb autó, dugó. A madarak énekét lehet hallani reggel, a kutya futkározik az udvaron, a légy zümmögése is megfigyelhető, hiszen nincs különösebb nagy zajterhelés sem. A vidéken olyan, mintha mindig is lassabban haladna az idő, kevesebb kapkodás és sietség, pihentebb élet. Hátrányok: kevesebb szórakozási lehetőség, nehezebb a tömegközlekedés, nincsenek nagy bevásárló központok, semmi fényűzés és puccos hely, éjszakai díszkivilágítás, emberekkel teli utcák, egyszóval, ha a pörgéshez és tömeghez vagy szokva, azt szereted, benned van az „igen én is itt vagyok” vágy, hogy megmutasd magad, akkor sajnos azt kell mondanom, rossz helyen laksz a személyiségedhez képest.

Városban élni nagyszerű dolog, mert soha nem lesz egy pillanatra sem unalmas perced, mindig történik valami, rengeteg program, sétáló emberek éjjel-nappal az utcán, sok-sok szórakozási lehetőség, sportlétesítmények, korosztályoknak megfelelő helyek, nyüzsi és vibrálás. Pezsgés, lazítás, „buli az élet” érzés. Igaz, hogy a környezeti ártalmak jobban ki vagy téve, de ha ezt az életet élvezed jobban, „menjünk ki, mutassuk meg magunkat”, az embernek egy élete van, akkor károsabban, de boldogabban éljen, mint kevésbé jól és kicsit hosszabban.

A legnagyobb különbség azonban még is az emberekben lakozik, ami a legnagyobb dilemmát adja. A vidékiek sokkal barátságosabbak, védik a hagyományaikat, a tradíciókat, ahol a generációk adják át egymásnak a tudást, ahol védik a saját „vérüket” az emberek. A városban sok a náció, vegyes társaság, szakadt és koldus emberek is többen, fiatalok, akik úgy érzik milyen menők, közben pedig hatalmas taplók… Valamit feladni valamiért, soha nincs az, hogy mindig csak jó van valamiben.

A fent olvasott sorok foglalkoztatnak hetek óta, de a döntésemet már meghoztam. Én inkább pezsegnék, mennék és nyüzsögnék, mint a méhek a kaptárban, hátat fordítva ezzel a szép környezetnek, ám unalmasabb életnek.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s