Tavaszra várva

Már túl vagyunk a meteorológia tél felén is. Idén a tavalyihoz hasonlóan nem volt túl kegyes hozzánk az ég, már hosszú hetek óta megint a mínuszok uralják a hazánkat. Nagyon hideg van, dermesztő hideg, pedig mi nem igazán vagyunk hozzászokva a – 12-15 fokos hidegekhez. Ha pedig már hideg, legyen némi hó, gondolnánk nagy boldogan, de még ez sem igaz. Az idei hóesés legalábbis itt nálunk egyenlő volt eddig egy szép nagy 0-val. Ezzel szemben saját bőrömön sikerült tapasztalnom, hogy bizony nagyon vigyázni kell magunkra, mert a szervezetünk érzékeny a hidegre. Sikerült megfáznia a tüdőmnek, amit most itthon muszáj vagyok pihentetni, a házat sem hagyom el, nehogy a belélegzett – fokos levegő a javulásomon rontson.

Most megint eszembe jut 2007 januárja, mikor egy szál vékony pulóverben is melegen volt. Tudom, ezt már többször emlegettem, de miért nem tud most is olyan kellemes tavaszias idő lenni már. Rajtam kívül még több százezren várják a tavaszt, dobnák el a téli kabátot, sapkát, sálat, minden egyebet. Ha a veszprémi állatkert medvéire hagyatkozunk, és bizakodunk is, akkor már hamarosan véget fog érni a hideg, ez a farkasordító tél, amit már annyian utálnak. Másik megoldásként azt is választhatnánk, hogy mediterrán térségbe költözünk, ahol a telek enyhék és esősek. Most láttam a közösségi portálon, egy olasz ismerősöm tudatja velünk, hogy Rómában bizony most + 20 fok van. Hu, nem vagyunk rá nagyon irigyek?!, ott már nyár lett egyből nem tavasz!

Jó, bánkódásra nincs okunk, ha az időjósoknak igaza lesz, vasárnapra hozzánk is beköszönt egy ízelítő gyanánt a jó idő, felpezsdítve a vérünket, megmutatva… közeledik már a tavasz.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s