Rajtunk múlik

Egy életünk van, azért élünk a földön, hogy boldogok legyünk, és valamit végrehajtsunk, azt a valamit, amit kitűztünk magunk elé.

Minden tettünknek van miértje, a legegyszerűbb példa a munkába járás, nem szerelemből tesszük, hanem a havi kis bérünkért kelünk fel nap, mint nap korán, és dolgozunk végig egy napot. Tehát a napi felkelés elsődleges célja a pénzkeresés. Ez egy kis példa csak, mi ennél többre is képesek vagyunk, nagyobb terveket is kitűzhetünk magunk elé, majd pedig tántoríthatatlanul elindulunk abban az irányba, amit kigondoltunk magunknak.
Ne higgyük azt, hogy véletlenek sorozata történik velünk, mindennek megvan az oka, nagyon is tervezett volt az életünkben, még általunk nem tudatosult dolgok miértje is. Ha úgy véljük ez egy nagy véletlen volt most, na akkor van az a pillanat, mikor el kell gondolkozunk, hogy ezt a dolgot (személyt, tárgyat) meg kell ragadnunk, mert ez segítség lesz számunkra a jövőnkre nézve.
Te mit akarsz magad után hagyni a Földön? Egy nevet, egy felfedezést, egy eredményt, egy céget, alapítványt, gyerekeket? Mi az, amire azt tudnánk mondani: a hátamon végig fut a hideg, belebizsergek, ha nap, mint nap arra összpontosítok.

Sajnos a társadalmunknak óriási nagy problémák várnak még megoldásra, a régi rendszer belenevelte az emberekben, hogy munkások vagyunk, akik arra születtek, hogy a nyugdíj korig végig szenvedjék becsületes, vért izzasztó kemény munkával az életüket. A „nem vagyunk rá képesek”, az egymásra mutogatás, a „nekem ezt szánta a sors” dumákat nyugodtan elfelejthetjük, mert ez mind hazugság. Hazugság az emberek felé, hogy maradjanak vesztenek a fenekünkön, és szépen az idegeskedés miatt hulljanak ki az élők sorából az 50-es éveik végén, hiszen nyugdíjat nem akarnak nekik fizetni.
De ne is gondolkozzunk ilyenen, hogy: majd az állam ezt, meg ezt fizeti nekem, ha oda jutunk mi (40 év múlva) nem lesz nyugdíj, a kórházi ellátásért is burkoltan, de fizetnünk kell, mert különben ránk sem néznek. A szülés is 100 E körül mozog, persze ez zsebbe… Ebből adódóan, nekünk kell tennünk saját magunkért, a saját jövőnkért, nem a markunkat tartani és szidni mindenféle politikai pártokat…

Rajtunk múlik, hogy változtatunk, vagy marad minden a régiben körülöttünk (nem máson)!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s